Παραπολιτικά (14/10/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία για τη σύσταση της Διαδημοτικής Επιχείρησης Δυτ. Μακεδονίας για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων, κανείς δεν πίστευε ότι θα καθαρίσουν οι δήμοι από τις χωματερές. Κι όμως η Δυτ. Μακεδονία είναι πρωτοπόρος πανελλαδικά στη λειτουργία της ΔΙΑΔΥΜΑ η οποία συγκεντρώνει όλα τα απορρίμματα της περιοχής. Κάτι ανάλογο, θεωρώ, είναι κι αυτό που ξεκίνησε με τα Κέντρα Επαναχρησιμοποίησης Υλικών. Είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα, μετά την Καστοριά και τη Φλώρινα, παρόμοια κέντρα θα στηθούν και στις άλλες περιφερειακές ενότητες και θα είμαστε πάλι πρωτοπόροι σε αυτή τη σημαντική δράση.

Φαίνεται ότι και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας μπαίνει στις υπό επιτήρηση περιοχές εξαιτίας του κορωνοϊού. Εκεί που ακούγαμε έχουμε ένα κρούσμα τον μήνα, τώρα μέρα παρά μέρα στις ανακοινώσεις που γίνονται η Φλώρινα έχει ένα ή δυο κρούσματα. Το χειρότερο είναι ότι στη Κοζάνη που είναι σε απόσταση αναπνοής από εμάς, τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αγνοούμε τις συμβουλές των ειδικών.

Τα τελευταία πέντε χρόνια ακούμε και διαβάζουμε για τις δράσεις που υλοποίησε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πρεσπών. Το τελευταίο διάστημα δυστυχώς, χωρίς καμία ευθύνη του Δήμου, πολλά από τα προς υλοποίηση έργα, έχουν βαλτώσει (οδικοί άξονες, συνοριακή διάβαση, δράσεις πολιτισμού). Όπως μου έλεγε κάτοικος της περιοχής, εάν συνεχιστεί αυτή η απαξίωση των Πρεσπών από τη κεντρική εξουσία, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν νέοι στην περιοχή.

Με ρωτούσαν κάτοικοι του πρώην Δήμου Περάσματος, τι γίνεται με το αρδευτικό το οποίο θα αξιοποιήσει τα νερά του φράγματος Τριανταφυλλιάς. Για να είμαι ειλικρινης, δεν μπόρεσα να δώσω καμία απάντηση γιατί δεν ακούω τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρούν τις μελέτες που απαιτούνται για τη κατασκευή ενός τόσο σημαντικού έργου, που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της περιοχής με την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα. Αναμένουμε ενημέρωση από τους βουλευτές της περιοχής για τη πορεία του συγκεκριμένου αρδευτικού.

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.