Παραπολιτικά (14/2/2018)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Μου έκανε εντύπωση αυτό που άκουσα από επιχειρηματία της Φλώρινας για τις οχλήσεις που δέχεται από τοπικούς φορείς όταν πρόκειται για εξυπηρέτηση ανέργων: «Δέχτηκα τηλεφώνημα από τους βουλευτές, από τον Αντιπεριφερειάρχη, από υποψήφιο για τον Δήμο Φλώρινας. Αναρωτιέμαι ποιος από όλους θα χρησιμοποιήσει αυτήν τη μεσολάβηση ως προσωπική του ενέργεια, γιατί αν εγώ ικανοποιήσω μερίδα ανέργων, δεν σημαίνει ότι θα το κάνω επειδή δέχτηκα αυτήν τη συνολική παρέμβαση.» Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά τι να κάνουμε. Η πολιτική είναι επάγγελμα και όλοι προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν.

Άρχισαν τα όργανα για τις υποψηφιότητες στην Περιφέρειά μας. Στη βασιλόπιτα του Ερμή Αμυνταίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου έκανε πολιτική δήλωση που αφορούσε την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό του κ. Καρυπίδη, εάν αυτός είναι υποψήφιος. Παύλε, έχεις εμπειρία οπότε η συμμετοχή σου σε ένα περιφερειακό συμβούλιο σίγουρα θα είναι χρήσιμη.

Είχε πολύ κόσμο αλλά και χτυπητές απουσίες. Αναφέρομαι στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Φλώρινας. Δεν ξέρω αν οι απόντες ήταν δικαιολογημένοι, γιατί σε διαφορετική περίπτωση στέλνουν άλλα μηνύματα με την απουσία τους.

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβού-λιο Φλώρινας με μοναδικό θέμα «Ενημέρωση και προοπτικές για τα δεδομένα και τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα για την αποχώρηση μελών Δ.Ε.Π. και τον κίνδυνο που εμπεριέχει για την βιωσιμότητα της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας. Επίσης, προοπτικές και σκέψεις καθώς και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την συνένωση των Τ.Ε.Ι. με τα Α.Ε.Ι.» Πολύ καλή η πρωτοβουλίατου Δήμου Φλώρινας, αλλά για τόσο σημαντικά θέματα άλλοι είναι αυτοί που παίρνουν
τις αποφάσεις και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το χάσιμο του Τμήματος Βαλκα- νικών Σπουδών, που έφυγε εξαιτίας των καθηγητών. Δεν ξέρω αν έχουν κληθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς, αλλά θα πρέπει να υπάρξει γενικότερη κινητοποίηση για να μην κυνηγάμε τα γεγονότα αλλά να τα προλαβαίνουμε, αν αυτό είναι δυνατό.

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *