Παραπολιτικά (15/5/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Όσο πλησιάζουμε στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, τόσο το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Λογικό είναι σε πολλές περιπτώσεις να έχουμε και μικροεντάσεις μεταξύ των υποψήφιων αλλά αυτήν την κατάντια, όπως υποστηρίζουν πάρα πολλοί νέοι, που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες στη βουλή, στην κόντρα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, δεν τη βιώνουμε σε τοπικό επίπεδο. Φαίνεται ότι οι υποψήφιοι έχουν στο μυαλό τους και τη δεύτερη Κυριακή, οπότε προσπαθούν να διατηρήσουν ήρεμο κλίμα. Εύχομαι αυτό να συνεχιστεί και στην τελική μάχη των δύο υποψήφιων για την ανάδειξη Δημάρχων και Περιφερειάρχη. Εξάλλου, και βάσει του νέου νόμου, η συναίνεση μεταξύ των παρατάξεων είναι επιβεβλημένη καθώς τόσο στα δημοτικά συμβούλια όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο που θα προκύψουν οι πλειοψηφίες θα είναι… ρευστές.

Εδώ και δυο δεκαετίες, στις εκλογικές αναμετρήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση ακούω τους υποψήφιους Δημάρχους να μιλάνε για ανάπτυξη, η οποία θα έρθει με κονδύλια που θα εξασφαλιστούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέτοια κονδύλια εγώ ακόμα δεν έχω δει, τουλάχιστον στην περιοχή μας, και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι ένας μικρός δήμος να έχει τη δυνατότητα υλοποίησης έργων με απευθείας χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρακάμπτοντας τα αρμόδια υπουργεία.

Παραμένω στις προεκλογικές εξαγγελίες των υποψήφιων οι οποίοι, όπου βρεθούν και όπου σταθούν, κάνουν αναφορά στην προσπάθεια μείωσης της ανεργίας. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να μειώσει την ανεργία μια δημοτική αρχή, πέρα από την πρόσληψη συμβασιούχων ανέργων για οκτάμηνη απασχόληση. Κάτι που ήδη γίνεται και σήμερα. Οι αρμόδιοι δηλώνουν ότι η καταπολέμηση της ανεργίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις επενδύσεις. Μακάρι να δούμε από τις νέες δημοτικές αρχές της Π.Ε. Φλώρινας τέτοιες επενδύσεις, που θα βοηθήσουν στην αύξηση της απασχόλησης ανέργων.

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την αθλητική συνάντηση που έγινε στη Πρέσπα με τη συμμετοχή παιδιών από τις τρεις χώρες που συνορεύουν με τη λίμνη. Μου ‘λεγε καλός φίλος από την περιοχή, που έζησε από κοντά τις αθλητικές εκδηλώσεις, ότι τα παιδιά μεταξύ τους δημιούργησαν τέτοιες φιλίες που θα πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για τους πολίτες και τους πολιτικούς των τριών χωρών. Μακάρι το κλίμα αυτό να εξαπλωθεί και να δούμε αντίστοιχες δράσεις και στο μέλλον…

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *