Παραπολιτικά (15/7/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Σήμερα θα ξεκινήσω τον σχολιασμό μου κάνοντας αναφορά σε γεγονότα που είχα βιώσει κάμποσα χρόνια πριν. Δεν μπορώ να ξεχάσω την αγωνία του τέως Περιφερειάρχη κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος στη λήξη της περιόδου αξιοποίησης ευρωπαϊκού προγράμματος γύριζε από Δήμο σε Δήμο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για να βρει έτοιμες μελέτες, έτσι ώστε να αξιοποιήσει τα κονδύλια που είχε στη διάθεσή του. Το λέω αυτό, γιατί νομίζω ότι είμαστε στην ίδια φάση και σήμερα, ενόψει της μεταλιγνιτικής περιόδου, που όπως φαίνεται θα πέσουν κάμποσα κονδύλια στην περιοχή μας αλλά δεν θα είμαστε έτοιμοι να απορροφήσουμε ούτε ένα ευρώ. Όλα θέλουν μελέτες και από μελέτες πάντα υστερούσαμε. Δικαιολογημένη ήταν η αγωνία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κιοσσέ, ο οποίος στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ήταν προβληματισμένος, γιατί μέχρι σήμερα τουλάχιστον υστερούμε σε μελέτες και χωρίς μελέτες, εργα γιοκ!

Επανέρχομαι σε αυτό που είχα γράψει σε προηγούμενο φύλλο για το άνοιγμα των συνόρων προς τη Βόρεια Μακεδονία μόνο των Ελλήνων σε μια περίοδο που τα κρούσματα στη γείτονα χώρα αυξάνονται καθημερινά. Ρωτήσαμε όλους τους τοπικούς μας άρχοντες, οι οποίοι ήταν αντίθετοι στο άνοιγμα των συνόρων, ποιος προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια και όλοι απαντούσαν πολιτικά χωρίς να κατονομάζουν ποιος ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία. Δεν ξέρω τι θα γίνει εάν εμφανιστεί κρούσμα, επειδή όμως όλοι λέμε τα παράπονα στον Δήμαρχο, στην προκειμένη περίπτωση τα παράπονά μας θα είναι προς τον αρμόδιο της Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά. Γιατί είναι περιττό να ρωτήσουμε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια…

Με αφορμή το γεγονός ότι από σήμερα απαγορεύονται τα πανηγύρια μου έλεγε καλός φίλος ότι εάν συνεχιστούν οι καραντίνες θα ξεχάσουμε να χορεύουμε. Εγώ θα επαναλάβω ότι τη μεγαλύτερη ζημιά θα υποστούν αυτοί που τροφοδοτούσαν με σουβλάκι και λουκάνικο τους συλλόγους.

Άκουσα μια πολύ χαρακτηριστική συζήτηση δυο Φλωρινιωτών, οι οποίοι απολάμβαναν το καφεδάκι τους έξω από καφενείο της πόλης. Εδώ και οχτώ χρόνια δεν κάναμε παρεμβάσεις στους δρόμους της Φλώρινας γιατί επρόκειτο να γίνει η τηλεθέρμανση (όνειρο θερινής νυχτός!). Δεν πιστεύω και η σημερινή δημοτική αρχή να διατηρήσει την κακή κατάσταση των δρόμων με το αιτιολογικό ότι θα γίνουν έργα για την έλευση του φυσικού αερίου. Και για να μην ξεχαστώ, τι θα γίνει με τα εκατομμύρια ευρώ που θάψαμε κάτω από το χώμα για τον αγωγό μεταφοράς Μελίτη- Φλώρινα;

Έχω γράψει και στο παρελθόν πολλές φορές ότι η εθελοντική προσφορά είναι μεγάλο πράγμα. Χάρηκα πολύ όταν είδα 11 νεαρούς κτηνιάτρους εθελοντές να προσφέρουν εθελοντική υπηρεσία για τη στείρωση των αδέσποτων σκύλων στον Δήμο Αμυνταίου. Προκειμένου να ψάχνουμε χώρους φιλοξενίας αδέσποτων σκύλων και να τα τσουβαλιάζουμε μέσα, καλό θα είναι να εφαρμόσουν οι Δήμοι την πρωτοβουλία του δήμου Αμυνταίου, να στειρώνουν τα σκυλιά για να αποφεύγουμε έτσι την άυξησή τους. Πιστεύω ότι το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που θα δαπανούσαν για την κατασκευή ενός κυνοκομείου.

Για να έρθουμε και στο θέμα των ημερών άκουσα ότι οι λοιμοξιωλόγοι εκφράζουν έντονη ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοιού στην χώρα. Το λένε στους πολιτικούς και όπως όλα δείχνουν δεν εισακούγονται. Εάν είναι έτσι, γιατί άραγε  σε όλες τις δημοσιές εμφανίσεις οι πολιτικοί μας διαβεβαιώνουν ότι τηρούν κατά γράμμα τις υποδείξεις των επιστημόνων; Τελικά όλοι μας δουλεύουν!

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.