Παραπολιτικά (15/9/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας δημιουργούν εύλογα πολλά ερωτηματικά στους πολίτες αλλά και σε εμάς τους δημοσιογράφους. Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας φιλοξένησε την περασμένη εβδομάδα την Υφυπουργό Τουρισμού κα Ζαχαράκη. Από το φωτογραφικό που λάβαμε από την περιοδεία της σε όλες τις επισκέψεις που πραγματοποίησε παρόν ήταν ο Βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης, άρα τα ερωτήματα που θέτω ,απευθύνονται κυρίως στον Βουλευτή μας και ειδικότερα στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Αναφέρει μέσα ότι επισκέφτηκε επιχειρήσεις και φορές του Νομού. Εγώ θα πω ουσιαστικά στο συγκεκριμένων ερώτημα που θέτω: Ήλθε, είδε και απήλθε! Γιατί όπως φάνηκε κ Βουλευτά μου, μας ήρθε με άδεια βαλίτσα. Όπως όλοι οι Υπουργοί τα 25 χρόνια της θητείας μου στη δημοσιογραφία που μας επισκέπτονταν, τους φιλοξενούσαμε με το καλύτερο τρόπο, αλλά δεν θυμάμαι κανείς από τους τόσους Υπουργούς που επισκέφτηκαν την περιοχή μας να έφεραν κάτι μαζί τους που να είναι καταγεγραμμένο το όνομά τους.

Φυσικά, παραμένω στην επίσκεψη της κας Ζαχαράκη, γιατί έγινε και το εξής καταπληκτικό. Στο πρόγραμμα της επίσκεψής της, είχε και συνέντευξη τύπου για την οποία μας έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Πήγαμε στην καθορισμένη ώρα έξω από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, αναμέναμε 1 ώρα και 10 λεπτά να φιλοτιμηθεί η Υπουργός να μιλήσει στους δημοσιογράφους και όπως ήταν αυτονόητο, οι δημοσιογράφοι πήραμε την απόφαση και αποχωρήσαμε. Η καθυστέρηση αυτή κ. Αντωνιάδη δεν ήταν ώρα ΠΑΣΟΚ, όπως συνηθίζαμε να λέμε παλαιότερα, αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να χαρακτηρίσω το μεγαλοπρεπές σνομπάρισμα των δημοσιογράφων. Στο δελτίο Τύπου σας κ Βουλευτά, ζητήσατε την κατανόηση των δημοσιογράφων για όσα συνέβησαν ενώ θα έπρεπε να ζητήσετε συγγνώμη γιατί κι εσείς μας γράψατε εξίσου στα παλιότερα των υποδημάτων σας.

Θα παραμείνω και πάλι στο θέμα στης επίσκεψης της κας Ζαχαράκη, γιατί αποδεικνύεται ότι δυστυχώς δεν βάζουμε μυαλό. Και για αυτό ο τόπος μας δεν πρόκειται να πάει μπροστά. Είναι δυνατόν στην περιβόητη σύσκεψη που έγινε στην περιφέρεια με φορείς και ιδιώτες να μην κληθεί και ο ένας από τους τρεις περιφερειακούς συμβούλους της συμπολίτευσης; Για αυτό δεν ρωτά, γιατί δεν κλήθηκε και η αντιπολίτευση, όταν αγνοείς τους δικούς σου ανθρώπους. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει, ότι δηλαδή δεν κλήθηκε στη σύσκεψη ο κ Βόσδου, καθώς και ο ίδιος συμμετείχε στο στήσιμο των δημοσιογράφων με την ιδιότητα του εκδότη της Φωνής της Φλωρίνης.

Άκουσα και εγώ, όπως σχεδόν και όλοι οι Έλληνες τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Αισθάνθηκα ότι οι κάτοικοι της  χώρας μας ζουν μέσα σε έναν παράδεισο. Δικαιολογημένη η απορία συνδημότη μου, γιατί αυτή η ευημερία των πολιτών δεν έχει φανεί και στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας και μάλιστα επίμονα μου ζήτησε να μεταφέρω το ερώτημα στον Βουλευτή μας. Μήπως τυχόν, όπως μου είπε ο φίλος μου, μιλούσε για άλλη χώρα; Γιατί και εγώ δεν είδα να αλλάζει τίποτα στην περιοχή μας. Παντού τα πράγματα είναι χειρότερα. Στο Πανεπιστήμιο; Στα ενεργειακά; Στους οδικούς άξονες; Στον πρωτογενή τομέα; Στον τουρισμό; Και σε όλα τα άλλα το πρόσημο είναι αρνητικό. Ευτυχώς που υπάρχει και η γειτονική μας Καστοριά και όλα έχουν πάρει την ανοδική πορεία.

Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ακούω από τους αρμόδιους υπουργούς να μιλούν για την προσπάθεια καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. Αυτό κι αν είναι δούλεμα… Εδώ και έναν χρόνο εξαιτίας της ενασχόλησής μου με θέματα που απαιτούν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα έχω δεινοπαθήσει. Και ενώ περίμενα πραγματικά να μειώσουν τη γραφειοκρατία, όπως συνεχώς εξαγγέλλουν, συμβαίνει το αντίθετο. Ένας τελευταίος νόμος, τον οποίο δεν μπορούν να ερμηνεύσουν ούτε οι υπάλληλοι του υπουργείου, δυσχεραίνει την κατάσταση προκαλώντας την αγανάκτηση των πολιτών. Άντε να δούμε επιτέλους ποια κυβέρνηση θα λύσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα με τη γραφειοκρατία για να ανακουφιστούν οι πολίτες.

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.