Παραπολιτικά (16/12/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τον Ιούνιο έγινε – το παραδέχτηκε και ο πρωθυπουργός στην τελευταία του συνέντευξη – κατά την άποψη μου το σημαντικό λάθος. Πιστέψαμε ότι είχαμε κερδίσει τον πόλεμο εναντίον του κορωνοϊού, ενώ στην ουσία είχαμε κερδίσει τη μία μάχη απέναντι στον κορωνοϊό…”, είπε σε συνέντευξη του ο Βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης. Τελικά, έγιναν τόσο σοβαρά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας και δεν το καταλάβαμε; Είναι γεγονός πάντως ότι από λανθασμένη διαχείριση επλήγη και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Ευτυχώς έχουμε τις τελευταίες μέρες μείωση των κρουσμάτων.

Διάβασα σήμερα Τρίτη, νωρίς το πρωί, ότι ανεβάζουν ρολά τα καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ. Είναι τρομερό να ασχολούνται επί μία εβδομάδα τα μέσα ενημέρωσης με το άνοιγμα των κομμωτηρίων και άλλη μια εβδομάδα για το άνοιγμα των μαγαζιών περιποίησης νυχιών. Εάν πράγματι το πρόβλημα της οικονομίας είναι τα συγκεκριμένα καταστήματα, με γειά μας και χαρά μας.

Ευτυχώς, εν μέσω κρίσης, έχουμε και ορισμένες θετικές αναλαμπές όπως είναι η πρωτοβουλία του Δήμου Φλώρινας να προσφέρει τρόφιμα σε προνοιακά ιδρύματα και του Επιμελητηρίου Φλώρινας να παραδόσει στολές προστασίας στο προσωπικό του ΕΚΑΒ. Πράγματι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές και αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές.

Επισκέφθηκα για επαγγελματικούς λόγους την πόλη του Αμυνταίου και εκείνο που αντίκρυσα και μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ήταν τα κατεβασμένα ρολά στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Φυσικά, όπως έχω ξαναγράψει, το Αμύνταιο έχει χάσει τα πάντα και οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως του υποκατάστηματος της Εθνικής παίχτηκε, όπως λένε οι δικές μου πληροφορίες, πολύ βρώμικο παιχνίδι. Ενώ το υποκατάστημα του Άργους Ορεστικού ήταν κάτω από αυτό του Αμυνταίου σε κίνηση, κάποιοι παράγοντες της Καστοριάς κατάφεραν να μας “ρίξουν” όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια και να διατηρήσουν το δικό τους κατάστημα. Αλήθεια οι δικοί μας παράγοντες τι κάνουν; Δεν τα βλέπουν όλα αυτά; Εκτός εάν όλα αποφασίζονται από την πρώην Βουλευτή της Καστοριάς κα. Αντωνίου που βρίσκεται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Φλωρινιώτες ξυπνήστε!

Επειδή αναφερθήκαμε στο κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Αμύνταιο, να σημειώσουμε ότι οι εξελίξεις για το μέλλον του Επαρχιακού Τύπου είναι άκρως αρνητικές. Εάν ο κ. Άδωνις και ο κ. Πέτσας που είχαν υποσχεθεί τη διατήρηση της υποχρεωτικότητας δημοσίευσης των διακηρύξεων για έναν χρόνο αθετήσουν την υπόσχεση τους, τότε σίγουρα ο Επαρχιακός Τύπος οδηγείται σε “ξαφνικό θάνατο”. Δεν είναι δυνατόν να συντηρηθεί καμία επαρχιακή εφημερίδα, ούτε και η δικιά μας, εάν καταργηθεί η δημοσίευση διακηρύξεων. Δυστυχώς και εμείς όπως και πολλοί άλλοι θα οδηγηθούμε στο κλείσιμο από 1ης Ιανουαρίου 2021.

Έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν ότι θεσμικοί φορείς και σύλλογοι αγνοούν προκλητικά τα μέσα ενημέρωσης σε διάφορες δράσεις που αναπτύσσουν. Όταν όμως αυτό γίνεται με σκοπιμότητα τότε τα πράγματα είναι χειρότερα. Κανω έκκληση σε όλους να τηρούν τη δεοντολογία και να ενημερώνουν όλα τα ΜΜΕ και μέσω αυτών τους πολίτες, για τις δράσεις τους.

Ο ΗΧΩβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.