Παραπολιτικά (16/3/2022)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Κάνοντας μια έρευνα στα πολυκαταστήματα της περιοχής μας διαπίστωσα ότι όλοι μας προσπαθούμε να εφοδιαστούμε με προϊόντα όπως αλεύρι, ζυμαρικά, λάδια και αυτό εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία. Επίσης παρατηρείται το φαινόμενο μετακίνησης Φλωρινιωτών κυρίως στο γειτονικό Μοναστήρι και όπως προκύπτει από την έρευνα οι περισσότεροι εκτός από το ότι φουλάρουν το ρεζερβουάρ με βενζίνη, κάνουν και ψώνια αφήνοντας έτσι τεράστιο συνάλλαγμα στη γείτονα χώρα. Αλήθεια όλα αυτά πόσο ανησυχούν τους τοπικούς μας άρχοντες αλλά και την κυβέρνηση; Γιατί δεν βλέπουμε καμία ενημέρωση των πολιτών για να ξεπεράσουν αυτόν τον πανικό που έχει προκληθεί.

Ενώ είχαμε την πληροφόρηση ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των κτιρίων εξαιτίας του σεισμού και αναμέναμε την έκδοση της απόφασης για τον καθορισμό της σεισμόπληκτης περιοχής, η οποία τελικά εκδόθηκε με πολλές παραλείψεις, ξαφνικά είδαμε εκ νέου τα συνεργεία ελέγχου από την αρμόδια υπηρεσία της Θεσσαλονίκης να επισκέπτονται για έλεγχο τα σπίτια μας. Γιατί άραγε επανήλθαν αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία; Και γιατί καθυστερεί η έκδοση της νέας απόφασης που αναμένεται να συμπεριλάβει όλα τα χωριά του Δήμου Φλώρινας και όχι μόνο; Εύλογα ερωτήματα για τα οποία περιμένουμε απαντήσεις.

Το τελευταίο διάστημα πολλές φορές έχουμε ασχοληθεί με την ταλαιπωρία των πολιτών εξαιτίας της γραφειοκρατίας. Τελικά δεν είναι τοπικό φαινόμενο αφού σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές σε ραδιόφωνα πανελλαδικής εμβέλειας βγαίνουν πολίτες και καταγγέλουν διάφορες υπηρεσίες για μεγάλες καθυστερήσεις στη διαικπεραίωση υπηρεσιών που έχουν σχέση με την αγοραπωλησία ακινήτων, με τις συντάξεις, με την παροχή υπηρεσιών από τα νοσοκομεία και δεν συμμαζεύεται. Πότε επιτέλους αυτό το περιβόητο προεκλογικό σύνθημα των κομμάτων θα γίνει πράξη από τις κυβερνήσεις που αναλαμβάνουν την εξουσία;

Εξαιτίας της προηγούμενης επισήμανσης ακούμε πολλά παράπονα από συνδημότες ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμα στην ανάδειξη προβλημάτων και ενημέρωση των πολιτών από τους δημοσιογράφους. Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους αγαπητούς συνδημότες ότι εμείς τουλάχιστον και πολλοί άλλοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι κάνουμε στο ακέραιο το καθήκον μας αλλά δυστυχώς οι πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στις κομματικές τους ταμπέλες. Γιατί διαμαρτύρονται για τους τοπικούς μας άρχοντες τους οποίους όμως οι ίδιοι επιλέγουμε. Επιτέλους ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ο ΗΧΩΒΟΛΟΣ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.