Παραπολιτικά (16/5/2018)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μπορεί στην Φλώρινα η Νέα Δημοκρατία να δίνει την ενύπωση ότι προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία όμως γεγονότα, με αφορμή τις εσωκοματικές εκλογές στην περιοχή μας έδωσαν διαφορετική εικόνα. Οι πληροφορίες μου λένε ότι έπεσαν εκατοντάδες τηλέφωνα για να βρεθούν τα άτομα που θα στελεχώσουν την Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Τελικά βρέθηκε ένας υποψήφιος ο οποίος ως και ο μοναδικός υποψήφιος πήρε το χρήσμα του προέδρου της ΝΟΔΕ και δεν είναι άλλος από τον Θωμά τον Θεοδώρου ο οποίος είχε διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρος οπότε κουβαλάει και τη σχετική εμπειρία. Του ευχόμαστε σιδηροκέφαλος.

Εκεί που έγινε σφαγή, ήταν στο Αμύνταιο όπου είχαμε δύο υποψήφιους για την Δημοτική Οργάνωση και τελικά νικητής αναδείχτηκε ο κ. Γιώργος Τσιρώνης με 194 ψήφους έναντι 193 που πήρε ο κ. Αργύρης ο Βολιώτης. Το αποτέλεσμα αυτό προκάλεσε δυσαρέσκεια στον κ. Βολιώτη, ο οποίος, όπως λένε οι πληροφορίες μας, υπέβαλλε ένσταση γιατί όπως ισχυρίζεται μεταφέρθηκαν ψηφοφόροι από τη Φλώρινα οι οποίο αλλοίωσαν το αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι στο τελικό αποτέλεσμα υπήρχαν και τέσσερα (4) άκυρα λευκά.

Η λίστα των υποψηφίων για τη θέση του Δημάρχου στον Δήμο Φλώρινας όσο πάει και μακραίνει. Σε αυτό ευνοεί και ο νέος ο εκλογικός νόμος ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να αυτοπροταθεί για την θέση. Οι πληροφορίες μας λένε πως οι υποψήφιοι θα είναι πάνω από δέκα. Στα ήδη γνωστά ονόματα αυτά του κ. Βοσκόπουλου, κ. Κωνσταντινίδη και κ. Γιαννάκη, τελευταία έρχεται να προστεθεί και το όνομα του γνωστού φαρμακοποιού κ.Κουλίδη, ενώ σίγουρη θεωρείται και μια γυναικεία υποψηφιότητα. Όνομα δεν θα αναφέρω. Σας δίνω όμως ένα στοιχείο: Η συγκεκριμένη υποψήφια έχει τον τελευταίο καιρό πολλά τάσι μίτσι κότσι, με άλλο γυναικείο στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Τα περισσότερα ονόματα πάντως περιμένουμε να εμφανιστούν όταν ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην κ προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ Θεοκλήτου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 13 Μαίου. Ήταν όλοι εκεί, πλήθος κόσμου αλλά και τοπικοί άρχοντες . Έλειπε όμως η πλειοψηφία των Τοπικών αρχών της Κοζάνης. Δικαιολογημένη η αντίδραση συναδέλφου ο οποίος μίλησε για έλλειμμα περιφερειακής συνείδησης εκ μέρους του απόντος περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη. Πόσο μάλλον που ο κ. Καρυπίδης προεκλογικά είχε «την περιφερειακή συνείδηση» ως σημαία. Δεν γνωρίζω τον λόγο της απουσίας του κ. Περιφερειάρχη και των υπολοίπων κοζανιτών (ελπίζω να είναι αρκετά σοβαρός ώστε να τους δικαιολογεί) αλλά είμαι σίγουρος πως αν γινόταν κάτι αντίστοιχο στην Κοζάνη θα ήταν άπαντες παρόντες.

Και μιας και αναφέρθηκα στην εκδήλωση τιμής προς τον Σεβασμιώτατο, θα ήθελα πραγματικά να εξάρω την άψογη διοργάνωση και να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στους συντελεστές, γιατί από την αρχή της εκδήλωσης μέχρι το τέλος όλα λειτούργησαν ρολόι.

Τα σοβαρά τα αφήνω για το τέλος. Το θέμα αφορά το μέλλον του Πανεπιστημίου. Οι επιστολές που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας προέρχονται από του καθηγητές των τμημάτων οι οποίοι γνωρίζουν τα προβλήματα εκ του σύνεγγυς και δικαιολογημένα προκαλούν ανησυχία στους φλωρινιώτες. Πριν να είναι αργά, τα όποια πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του πανεπιστημίου θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα από τους τοπικούς φορείς.

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *