Παραπολιτικά (16/9/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ξεκινώντας τη σημερινή επικοινωνία κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Μια δύσκολη χρονιά που στις έξι δεκαετίες της ζωής μου δεν είχα ξαναζήσει. Μια σχολική χρονιά με πολλά παρατράγουδα που δεν μπορώ να μην τα επισημάνω.

Πρώτον: Δευτέρα πρωί 14 Σεπτεμβρίου συνάντησα φίλο δάσκαλο την ώρα που ξεκινούσε να πάει στο σχολείο του χωριού που υπηρετεί. Τον ρώτησα “Είμαστε έτοιμοι; Δείξε μου το παγουρίνι να δω πως είναι…” και η απάντηση ήταν ότι δεν έχουν έρθει ακόμα τα παγουρίνια. Έχω μαζί μου, μου είπε, μόνο τις μάσκες των μαθητών (και όχι των εκπαιδευτικών). Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας άκουγα στα ΜΜΕ την αρμόδια Υπουργό να δηλώνει με έμφαση ότι η χρονιά ξεκινάει χωρίς προβλήματα με τις μάσκες και τα παγουρίνια να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες. Όπως αντιλαμβάνεστε, το δούλεμα πάει σύννεφο… Επικοινωνιακά όμως πέρασε στην κοινή γνώμη ότι όλα είναι τέλεια.

Από την έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι σε κάποιες σχολικές μονάδες οι γονείς φοβήθηκαν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ίσως είναι μια δικαιολογημένη αντίδραση αλλά πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά αφού στα περισσότερα σχολεία όλα τα παιδιά ξεκίνησαν κανονικά.

Παραμένω στο θέμα γιατί μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι της εκπαίδευσης φοβήθηκαν να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ για το πως ξεκίνησε η σχολική χρονιά. Δεν γνωρίζω τον λόγο αλλά δεν θέλω να πιστεύω ότι είχαν άνωθεν εντολές από κυβερνητικά στελέχη.

Επειδή δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε και επειδή σε λίγες εβδομάδες μπαίνουμε στη χειμερινή περίοδο, άναρρωτιέμαι πότε θα μας ενημερώσουν οι υπεύθυνοι για το τι γίνεται με τα σημαντικά έργα της περιοχής όπως ο κάθετος άξονας, τα αρδευτικά, τα ενεργειακά κλπ. γιατί μας έλεγαν ότι μέσα στο καλοκαίρι οι απαραίτητες διαδικασίες θα ολοκληρωθούν και τα έργα θα ξεκινήσουν. Δεν θέλω να πιστεύω ότι εξαιτίας του κορωνοϊού η Φλώρινα δεν θα αποκτήσει κάθετο άξονα.

Μου ‘πε φίλος γιατρός: Γιατί δεν τα γράφετε και δεν τα λέτε όλα; Πέρασαν έξι μήνες με τον κορωνοιό παρέα και ακόμα είμαστε στο μηδέν. Έξι μήνες είναι χρόνος αρκετός, για μια κυβέρνηση να προετοιμάσει τις κατάλληλες συνθήκες για την υποδοχή των μαθητών στα σχολεία. Δεν έγινε τίποτα. Και ιδού το μπάχαλο. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται λειψή και σε άλλους τομείς. Επικοινωνώ, για παράδειγμα, με Έλληνες γιατρούς του εξωτερικού οι οποίοι με ενημερώνουν ότι γίνονται σεμινάρια χειρισμού ειδικών μηχανημάτων  για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε περίπτωση που θα χρειαστεί να επιστρατευτούν αν υπάρξει έξαρση της. Εγώ, είμαι στη διάθεση της πολιτείας σε περίπτωση επιστράτευσης. Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν έχω προσκληθεί για ενημέρωση και δεν έχω έρθει ποτέ σε επαφή με τα συγκεκριμένα μηχανήματα.

Την περασμένη εβδομάδα εκδικάστηκε η έφεση των Δημοτικών συμβούλων του Δήμου Φλώρινας οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα για την απόφασή τους να στηρίξουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την μετακίνηση της Διευθύντριας της ΑΝΦΛΩ στον Δήμο Φλώρινας. Η απόφαση του εφετείου υπήρξε αθωωτική. Δημοσιεύω την είδηση και ενημερώνω τους καχύποπτους ότι ο ηχωβόλος κάνει πάντα η δουλειά του υπηρετώντας την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών χωρίς φόβο και πάθος, έχοντας πάντα σαν γνώμονα την αλήθεια και μόνον αυτήν, μακριά από μικροσυμφέροντα γιατί ποτέ μα ποτέ δεν ήταν εξαρτώμενος, 

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.