Παραπολιτικά (17/3/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ήμουνα νιός και γέρασα… Μέχρι πότε επιτέλους θα μας απασχολεί το περιβόητο Φράγμα Παρορίου και το αντίστοιχο αρδευτικό έργο; Στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής μας Γιάννης Αντωνιάδης, ανακοίνωσε ότι το αρδευτικό του Παρορίου δημοπρατείται τον επόμενο μήνα. Το μεγάλο ερώτημα είναι πότε αυτό το σημαντικό έργο θα ολοκληρωθεί για να ανακουφίσει τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Κλεινών. Παράλληλα ο κ. Αντωνιάδης ανακοίνωσε ότι δημοπρατείται και το αρδευτικό που θα υδροδοτείται από το Φράγμα Τριανταφυλλιάς. Είναι δυνατόν να κατασκευάζεις ένα φράγμα τόσων εκατομμυρίων και να μην υπάρχει πρόβλεψη που θα πηγαίνουν αυτά τα εκατομμύρια κυβικά νερού που συγκεντρώνονται; Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται…

Ο κ. Αντωνιάδης στη συνέντευξη του ανακοίνωσε ότι του χρόνου θα δημοπρατηθεί και ο δρόμος που θα ενώνει τη λεκάνη της Φλώρινας με τη λεκάνη του Αμυνταίου χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι να περνάμε από τόσες διαβάσεις τρένων. Εύχομαι να μη δημιουργηθούν εκ νέου προβλήματα έτσι ώστε να προλάβουν τη χρηματοδότηση του έργου από το τρέχον πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί σε διαφορετική περίπτωση δε βλέπω να κατασκευάζετε το συγκεκριμένο έργο.

Μιας και μιλάμε για έργα ήθελα να απευθύνω ένα ερώτημα. Τι γίνεται με όλα όσα ακούστηκαν τελευταία για τη σιδηροδρομική σύνδεση με την Αλβανία. Φοβάμαι πολύ ότι και αυτό το έργο θα το χάσουμε όπως είχαμε χάσει και τον κάθετο άξονα ο οποίος ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να περνάει από Βέροια – Έδεσσα – Φλώρινα – Κρυσταλλοπηγή, με παρεμβάσεις κομματικών στελεχών της Καστοριάς έγινε από Σιάτιστα – Καστοριά – Κρυσταλλοπηγή.

Παρακολουθούμε όλοι μας καθημερινά τις ανακοινώσεις οι οποίες αναφέρονται στα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα. Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας είναι από τις περιοχές που εμφανίζει ελαχιστότατα κρούσματα και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Να τηρούμε τα μέτρα και να αποφεύγουμε τις συγκεντρώσεις γιατί οι καιροί πράγματι είναι δύσκολοι.

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει “απομακρυνθεί”, δε λέει όμως να μας εγκαταλείψει ο ανοιξιάτικος χειμώνας. Ο Μάρτης σε αντίθεση με τους προηγούμενους χειμερινούς μήνες είναι πραγματικός γδάρτης και εύχομαι να μην προκαλέσει καταστροφές στη δενδροκομία μας γιατί βλέπω δειλά δειλά πολλά οπωροφόρα δέντρα να ανθίζουν.

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.