Παραπολιτικά (18/1/2023)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

“Φίλες και Φίλοι. Διαχρονικά υπηρέτησα τον A΄ βαθμό αυτοδιοίκησης με υπευθυνότητα, συνέπεια και εντιμότητα, με μοναδικό γνώμονα να προασπίζω το συμφέρον των συμπολιτών μου. Προσπάθησα να μετασχηματίσω στερεότυπες αντιλήψεις, πρακτικές και «απολιτίκ» συμπεριφορές Η πολιτική τοξικότητα όμως της παρούσας προεκλογικής περιόδου δεν συνάδει με τις πολιτικές αξίες, αρχές και τον πολιτικό μου χαρακτήρα. Ως εκ τούτου δεν θα συμμετέχω ως υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Κύριο και μόνο μέλημά μου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 είναι η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Αμυνταίου ώστε να μη χαθεί καμία εξέλιξη στα σημαντικά έργα. Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την υποστήριξή σας αλλά και για την κριτική σας. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης”. Αυτό ανακοίνωσε με δελτίο τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Αμυνταίου. Εάν κάποιος επισκεφθεί το Αμύνταιο και ρωτήσει τους πολίτες ποιός θα είναι ο αυριανός δήμαρχος, οι περισσότεροι αναφέρονται στο όνομα του Γιάννη Λιάση. Επειδή σε περίπου οχτώ μήνες θα έχουμε τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, αναμένουμε με ενδιαφέρον ποιοί θα είναι υποψήφιοι στους τρεις δήμους της Φλώρινας. Για την Πρέσπα πληροφορήθηκα ότι ο Βασίλης ο Τσέπας έχει έτοιμο συνδυασμό και όπως φαίνεται, αντίπαλος του θα είναι δημοτικός σύμβουλος από
τον τωρινό συνδυασμό του Παναγιώτη Πασχαλίδη. Για τον δήμο Φλώρινας, εκτός από τον σημερινό δήμαρχο, βλέπουμε πολλές κινήσεις προετοιμασίας από τον Γιάννη Βοσκόπουλο.


Μπορεί οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση να γίνουν το φθινόπωρο, θα προηγηθούν όμως οι εθνικές εκλογές και επειδή πρόκειται να γίνουν το επόμενο τρίμηνο, περιμένουμε να δούμε ποιοί θα είναι υποψήφιοι βουλευτές και στο κυβερνών κόμμα αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εκείνο που διαπιστώνω είναι ότι δεν υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον για τη θέση του υποψηφίου βουλευτή, όπως γινόταν στο παρελθόν, μήνες πριν.


“Στήριξη της επιχειρηματικότητας της Π.Ε. Καστοριάς, β’ φάση – 15.395.000,00 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τους τρεις Δήμους της Π.Ε. Καστοριάς”. Αυτός είναι ο τίτλος του δελτίου τύπου που μας απέστειλε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Επειδή τα ποσά που αναφέρονται αφορούν διαυθετήσεις οδικών αξόνων σε κτηνοτροφικές μονάδες, ρωτάμε την Περιφέρεια, πότε θα εκταμιευθούν τα κονδύλια που είχε υποσχεθεί ο περιφερειάρχης, στους κτηνοτρόφους της τοπικής κοινότητας Κέλλης για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις μονάδες τους, με το νερό, με το ηλεκτρικό ρεύμα και τους οδικούς άξονες. Δεν βλέπουμε το ίδιο ενδιαφέρον για τη Φλώρινα, όπως γίνεται με την Π.Ε. Καστοριάς σε όλους τους τομείς. Επειδή σε λίγους μήνες τελειώνει η θητεία της περιφερειακής αρχής, καλό θα είναι να πληροφορηθούμε τα κονδύλια που διατέθηκαν στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.


Διαβάσαμε σε πανελλαδική καμπάνια, ότι σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας, θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα “ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ” για δωρεάν έλεγχ στις γυναίκες για τον καρκίνο του μαστού. Δυστυχώς, η περιφερειακή ενότητα Φλώρινας είναι ίσως η μοναδική στη χώρα που δεν θα εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα και δεν θα δώσει τη δυνατότητα στις γυναίκες να κάνουν δωρεάν μαστογραφία, γιατί δεν υπάρχει ούτε δημόσια, ούτε ιδιωτική δομή για κάτι τέτοιο. Κάθε εβδομάδα μας βγαίνει ένα “φασούλι” που αποδεικνύει ότι η Φλώρινα είναι στην απομόνωση. Θα επαναλάβω την απορία μου: “Πως είναι δυνατόν με τόσες ελλείψεις σε όλους τους τομείς να βγαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη και να πανηγυρίζουν”; Βέβαια, το μόνο σίγουρο είναι ότι συχνά-πυκνά μας επισκέπτονται υπουργοί-υφυπουργοί-γενκοί γραμματείς, εκείνο όμως που δεν έχουμε δει, είναι τις γεμάτες βαλίτσες που υπόσχονται.

Ο ΗΧΩβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *