Παραπολιτικά (18/10/2018)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί ευρέως η άποψη ότι οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας υπονομεύουν το μέλλον του. Ίσως είμαστε η μόνη περιφέρεια όπου το Πανεπιστήμιο δεν φαίνεται να επιθυμεί την ενοποίησή του με το ΤΕΙ, βάση του νέου νόμου. Αναρωτιέμαι, μήπως τα μέλη της συγκλήτου φοβούνται ότι θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία; Οι περισσότεροι καθηγητές δε, θέλουν να κλείσει το Πανεπιστήμιο για να μετακινηθούν, μαζί με τις έδρες τους, σε Πανεπιστήμια του κέντρου. Όπως ακριβώς έγινε με το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών. Τι κάνουν αλήθεια οι τοπικοί φορείς; Δεν γνωρίζουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη; Εάν τη γνωρίζουν, γιατί δεν κινητοποιούνται; Εμείς θα ερευνήσουμε το θέμα και θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία.

«Στο 1,15 θα κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τον φετινό χειμώνα. Αλλά εμείς δεν πτοούμαστε… έχουμε τηλεθέρμανση…. για άλλον έναν χρόνο… στα λόγια…». Μου άρεσε πολύ το παραπάνω χιουμοριστικό σχόλιο που αλίευσα στον διαδικτυακό τόπο του facebook. Αρκεί να καταλάβουν επιτέλους οι φλωρινιώτες ότι, μέχρι σήμερα, ορισμένοι μας δούλευαν ψιλό γαζί. Και θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα αναλάβουν τις ευθύνες για τις ψεύτικες προεκλογικές τους υποσχέσεις. Παραμένω στο ίδιο θέμα γιατί η χαρά που εξέφρασα σε προηγούμενο φύλλο και αφορούσε το μέλλον της τηλεθέρμανσης, δεν κράτησε ούτε μια βδομάδα! Είχα πιστέψει κι εγώ ότι η μεταβίβαση του έργου στη νέα κοινοπραξία θα ολοκληρωνόταν σύντομα και θα ξεκινούσαν εκ νέου οι εργασίες. Μας χτύπησε όμως πάλι η ατυχία και οι μέτοχοι της κοινοπραξίας, μια μέρα πριν την υπογραφή της συμφωνίας, τα… σπάσανε και αυτός που ήθελε να αναλάβει το έργο βρέθηκε εκτός κοινοπραξίας. Αυτό στην χειρότερη περίπτωση σημαίνει ότι πάμε σε νέα δημοπράτηση του έργου. Δηλαδή, τουλάχιστον δύο χρόνια καθυστέρηση! Τελικά, έπεσα έξω στις προβλέψεις μου. Δεν βλέπω ούτε το 2025 να ολοκληρώνεται η τηλεθέρμανση! Η δική μου ευχή είναι φυσικά να διαψευσθώ.

Άκουσα από στέλεχος του συνδυασμού του σημερινού δημάρχου, ότι για τις επερχόμενες εκλογές, βασική προϋπόθεση για να ηγηθεί εκ νέου του συνδυασμού είναι να λάβει τη στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα κατέβει ως υποψήφιος. Εμείς πάντως θα αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Πολλές δημόσιες αντιπαραθέσεις διαβάζουμε από τους εμπλεκόμενους φορείς για την καθαρότητα των νερών της λίμνης Βεγορίτιδας. Πιστεύω ότι η αρμόδια υπηρεσία που πραγματοποιεί τις δειγματοληπτικές έρευνες χρησιμοποιεί τις πλέον σύγχρονες διαδικασίες και ότι τα αποτελέσματα δεν χωρούν αμφισβήτηση. Γιατί οι αντιδράσεις από πλευράς του Συλλόγου Προστασίας της λίμνης δημιουργούν έντονο προβληματισμό. Και επειδή αρχίζουμε να μπαίνουμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο, το κυρίαρχο θέμα των ημερών είναι η ανεύρεση υποψηφίων από το… ωραίο φύλο. Στις συναντήσεις με τους υποψηφίους, όλοι υποστηρίζουν ότι έχουν έτοιμο τον συνδυασμό τους, τους λείπουν όμως οι γυναίκες! Πως εξηγείται λέτε το γεγονός ότι οι γυναίκες, πλην μερικών – μερικών (ονόματα δεν λέμε…), αποφεύγουν να ασχοληθούν με την πολιτική; Μάλλον το γυναικείο φύλο έχει περισσότερο ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης και οσμίζεται ευκολότερα τη λαμογιά…

Ο ηχωβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.