Παραπολιτικά (17/7/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Μεταφέρω απόσπασμα από ρεπορτάζ αθηναϊκού μέσου που αναφέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, με τον νέο πρωθυπουργό της χώρας μας, Κυριάκο Μητσοτάκη: «Το πιο σημαντικό του τηλεφωνήματος και σίγουρα αυτό που ξέφυγε από τα τετριμμένα, ήταν η αναφορά της Τερέζα Μέι στη συνθήκη των Πρεσπών, με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου να χαιρετίζει τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τηρήσει τα συμφωνηθέντα καθώς, όπως επισημάνθηκε, ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σε ένα εθιμοτυπικό τηλεφώνημα, η Τερέζα Μέι επέλεξε να αναφερθεί στην πρόθεση του νέου Έλληνα πρωθυπουργού να μην αθετήσει όσα συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη Βόρεια Μακεδονία. Θα μπορούσε να αποφύγει την αναφορά η Βρετανίδα πρωθυπουργός αλλά θέλησε με το… καλημέρα να θίξει ένα καυτό θέμα για τους Έλληνες.» Έχει πλάκα να υπάρχουν ακόμα σήμερα Έλληνες που πιστεύουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα εφαρμοστεί;!

Ένα μεγάλο θέμα που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τη ΔΕΗ στην περιοχή μας. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, τελευταία ημερομηνία για την κατάθεση των προσφορών, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την αγορά του ΑΗΣ Μελίτης. Όπως φαίνεται θα είναι μία… καυτή πατάτα για τη νέα κυβέρνηση. Ήδη τα συνδικάτα αναμένουν τις εξελίξεις για να δουν ποιες θα είναι οι δικές τους αντιδράσεις. Εμείς ευχόμαστε η λύσεις που θα δοθούν να είναι προς όφελος της περιοχής μας και όχι συγκεκριμένων συμφερόντων. Οψόμεθα…

Πολλά ακούγονται για τα νεοϊδρυθέντα τμήματα σε πανεπιστημιακές σχολές της χώρας. Δεν θέλω ούτε καν να διανοηθώ ότι το Υπουργείο Παιδείας θα καταργήσει τα νέα τμήματα της Φλώρινας. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, αναρωτιέμαι πως θα αντιδράσει ο βουλευτής μας. Στο παρελθόν άλλωστε είχε δηλώσει ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα παραιτηθεί. Λέτε να συμβεί κάτι τέτοιο;

Πολλοί διαμαρτύρονται για την κατάσταση πολλών ακάλυπτων οικοπέδων στην πόλη της Φλώρινας. Όπως μας δήλωσαν, τα χόρτα που έχουν ξεραθεί δίπλα σε οικοδομές είναι επικίνδυνα καθώς μπορεί να προκληθεί φωτιά. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμος Φλώρινας έχει στείλει την τελευταία ειδοποίηση πριν προχωρήσει σε δικές τους ενέργειες.

Μεταφέρω διαμαρτυρία συνδημότη μας ότι κακώς ο αύλειος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φλώρινας παραχωρείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δεν το γνωρίζω, αλλά αυτό νομίζω ότι, εάν είναι παράνομο, είναι θέμα για το οποίο πρέπει να επιληφθεί η Μητρόπολη.

Θα κλείσω τη σημερινή μας επικοινωνία με μία πάρα πολύ δυσάρεστη είδηση, αφού τη Δευτέρα το πρωί χάσαμε έναν συμπολίτη μας, ηλικίας 43 ετών, πατέρα δύο παιδιών, κάτοικο Αρμενοχωρίου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο ατύχημα στον κόμβο του Αρμενοχωρίου. Δεν γνωρίζω ακόμα ποιος ευθύνεται για το ατύχημα, αλλά επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα τροχαία στην περιοχή μας, καλό θα είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικότερα σε κόμβους και διασταυρώσεις. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο ηχωβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.