Παραπολιτικά (18/9/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Προς τους νεοεκλεγέντες (Αντιπεριφερειάρχη, δήμαρχο, βουλευτές κ.α.), τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους και άξιους πρεσβευτές, ο καθένας στον τομέα του, του λαού που τους ψήφισε. Θα θέλαμε με το ξεκίνημα της θητείας σας να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στις τιμές της λαϊκής αγοράς της Φλώρινας και στις άδειες των πωλητών και συγκεκριμένα: Θα ενεργοποιήσετε την εποπτεία εμπορίου για τον έλεγχο των τιμών και των αδειών αυτών που έχουν πάγκους στη λαϊκή αγορά της Τετάρτης; Πως είναι δυνατόν οι τιμές να είναι ανεβασμένες στη Φλώρινα συγκριτικά με Μελίτη, Αμύνταιο και Πτολεμαΐδα; Ας ρίξει μια ματιά ο νέος περιφερειάρχης να δει τι γίνεται στις λαϊκές αγορές. Αυτοί που βγάζουν πάγκους, αν έχουν άδεια παραγωγού, μπορούν να μας πουν που έχουν τις πορτοκαλιές – μανταρινιές τον χειμώνα – καρπούζια – πεπόνια το καλοκαίρι και σταφύλια το φθινόπωρο και πήραν άδεια παραγωγού; Γιατί δεν έρχονται παραγωγοί από Αντίγονο, Ξινό Νερό και άλλα χωριά της περιοχής Αμυνταίου, όπως παλιά, είτε στα χωριά, είτε στην αγορά; Σε αυτό δεν είναι άμοιροι ευθυνών το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός σύλλογος της Φλώρινας για την κατάντια των τιμών. Δεν είδαμε κάποια καταγγελία ή διαμαρτυρία δική τους… – ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Ευχόμαστε στη νέα Δημοτική Αρχή “σιδεροκέφαλη” και με πλούσιο έργο κατά τη θητεία της. Έχουμε να παρατηρήσουμε δύο θέματα που χρειάζονται άμεση επέμβαση. Στα εργατικά του 5ου Δημοτικού Σχολείου και στο ύψος του προσκυνήματος (εκκλησάκι Παναγίας Ελεούσας), με τον καθαρισμό του ρέματος το οποίο υπήρχε, φάνηκε ότι χρειάζεται επειγόντως η τοποθέτηση κυγκλιδώματος, λόγω του βάθους του ρέματος, διότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος για περαστικούς και προπάντων μικρών παιδιών. Επίσης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αυξήθηκε η κίνηση αυτοκινήτων από τον διεθνή δρόμο προς το σχολείο και αντιθέτως, και χρειάζεται επειγόντως η τοποθέτηση καθρεφτών για την καλή ορατότητα των οδηγών, καθώς υπάρχουν σταθμευμένα οχήματα στο αριστερό ρεύμα του δρόμου. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων! – Χρήστος Τσιούκης

Για πρώτη φορά δεχτήκαμε δύο επισημάνσεις μέσα σε μία εβδομάδα από δημότες της Φλώρινας, όπου αναφέρονται στα κακώς κείμενα στην πόλη της Φλώρινας. Θα ήθελα να συγχαρώ τους συντάκτες για την καλή τους πρόθεση και το ύφος της επισήμανσης, γιατί με αυτόν τον τρόπο πραγματικά βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων. Να είστε σίγουροι ότι όλα αυτά φτάνουν στα αυτιά των αρμοδίων.

Κι εγώ θα κάνω μια επισήμανση που αφορά παρέμβαση στον επισκευασμένο οδικό άξονα Υδρούσας – Δροσοπηγής. Εκεί όπου άνοιξαν μία τρύπα στο ύψος του γηπέδου της Υδρούσας πριν από περίπου έναν μήνα, στην οποία κάτοικος της περιοχής, το περασμένο Σάββατο το βράδυ, έπεσε με το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να καταστρέψει το λάστιχο. Καλό θα είναι οι αρμόδιοι, όταν κάνουν τέτοιες παρεμβάσεις, να μην χρονίζει η αποκατάστασή τους.

Θέλω να καθησυχάσω τους κατοίκους της Τ.Κ. Μελίτης σχετικά με το πρακτορείο των ελληνικών ταχυδρομείων. Δεν πρόκειται για οριστικό κλείσιμο αλλά, όπως πληροφορήθηκα, το επόμενο διάστημα θα ανατεθεί σε ιδιώτη ο οποίος θα αναλάβει τη διευθέτηση της αλληλογραφίας στην ευρύτερη περιοχή. Περιμένουμε νεότερα επί του θέματος.

Επισκέφτηκα για προσωπική μου υπόθεση το μαγνητικό κέντρο Πτολεμαΐδας. Άκουσα από τον ιδιοκτήτη ότι ο αριθμός των εξεταζόμενων πρέπει να είναι συγκεκριμένος κάθε μήνα σύμφωνα που απόφαση του Υπουργείου. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα σχεδόν στα μέσα του μήνα να μην μπορεί να δεχτεί το κέντρο νέους εξεταζόμενους. Άρα όσοι έχουν απόλυτη ανάγκη να εξεταστούν είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν το σύνολο του κόστους της εξέτασης. Μήπως οι τοπικοί παράγοντες πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το πρόβλημα; Γιατί είναι και πολλά τα κέντρα μαγνητικών τομογράφων στην περιοχή μας.

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 954 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.