Παραπολιτικά (19/2/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Όταν δύο σημαντικοί θεσμικοί φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας δεν μπορούν να συνεννοηθούν για να βγάλουν ένα κοινό δελτίο τύπου σχετικά με μία ιδιαίτερης σημασίας σύσκεψη, πώς θα συνεννοηθούν για την περιβόητη χάραξη του κάθετου άξονα Αμμοχώρι – Ξινό Νερό; Αν είναι δυνατόν! Τη μία Δευτέρα συσκέπτονται εκπρόσωποι της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και εκπρόσωποι της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία του Περιφερειάρχη, και αποφασίζουν για μία χάραξη η οποία είναι αδύνατο να υλοποιηθεί στο απαιτούμενο χρονικό διάστημα ώστε να μπει ως έργο γέφυρα στην επόμενη προγραμματική περίοδο, κάτι που βολεύει τους Καστοριανούς για να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο της Σήραγγας Κλεισούρας. Ίσως γι’ αυτό να ήταν παρόντες στη συγκεκριμένη σύσκεψη εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Ευτυχώς που το πήρε χαμπάρι ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης και ανέβηκε… στα κάγκελα! Εκτάκτως, ακριβώς μετά από μία εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή νέα σύσκεψη, παρουσία του προέδρου της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και τους δικούς μας εκπροσώπους, όπου μετά από πολύωρη προσπάθεια ο κ. Αντωνιάδης τους έπεισε να αποδεχτούν την αρχική χάραξη, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο θα έχει ως αποτέλεσμα το έργο να ξεκινήσει εντός του έτους και να απορροφήσει τα απαιτούμενα κονδύλια ώστε να μπορεί να ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική.

Μου κάνει φοβερή εντύπωση το γεγονός πως, ενώ αποφασίζουν για το μέλλον των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και την υλοποίηση ενός έργου πνοής όπως ο κάθετος άξονας, δεν προσκαλούν σε αυτές τις σημαντικές συναντήσεις του Περιφερειακούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης. Δεν θα πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις σε μία, κατά τα άλλα, δημοκρατική διαδικασία; Αυτές οι επιλογές σίγουρα δεν βοηθούν στην προσπάθεια άρσης της απομόνωσης της περιοχής. Επιτέλους, ας αποβάλουμε την πολυετή μιζέρια που μας διακατέχει και λειτουργεί εις βάρος των πολιτών.

Φαίνεται ότι τα πράγματα με την υπόθεση της «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ ΟΤΑ» δεν είναι τελικά τόσο απλά όσο κάποιοι πίστευαν. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, μίλησε για προβλήματα τα οποία χρονολογούνται από το 2014 και τόνισε ότι οι φάκελοι θα δοθούν στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σίγουρα πρόκειται για μία υπόθεση η οποία δεν θα ξεκαθαρίσει σύντομα, αλλά θα πρέπει επιτέλους η συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση να πάψει να αποτελεί προεκλογικό εργαλείο για τους κατά καιρούς υποψήφιους.

Στο Αμύνταιο μιλάμε για Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Στον Δήμο Φλώρινας από την άλλη, οι ορκωτοί λογιστές βρίσκονται στο τελικό στάδιο ελέγχου και, όπως πληροφορούμαι, το πόρισμα που θα προκύψει θα έρθει προς ενημέρωση όλων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εύχομαι να μην προκύψουν παρατυπίες, για να μην τρέχουμε και στη Φλώρινα στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Είναι απορίας άξιον το πώς αρκετοί θεσμικοί φορείς αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι την επαφή με τους δημοσιογράφους. Αλήθεια, δεν έχει γίνει τίποτα σημαντικό τους έξι αυτούς μήνες για το οποίο θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί οι πολίτες; Αλήθεια, δεν ταξιδεύουν οι προύχοντες στους δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για να δουν τα προβλήματα και να ακούσουν τους πολίτες; Αλήθεια, δεν υπάρχουν συνεργάτες οι οποίοι θα έπρεπε να μεταφέρουν αυτά τα προβλήματα στους ανώτερούς τους; Ευτυχώς που μαθαίνουμε αυτά που γίνονται από μέσα ενημέρωσης εκτός Φλώρινας… Λίγος σεβασμός στα τοπικά μέσα δεν βλάπτει αγαπητοί μας άρχοντες.

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.