Παραπολιτικά (2/1/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Χαράς Ευαγγέλια για τους εργαζόμενους στα λιγνιτωρυχεία της Αχλάδας αφού υπεγράφη στην Αθήνα μεταξύ του κ.Χρήστου Παυλίδη, προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε.», και του κ. Μιχάλη Βερροιόπουλου, Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΚΑ, η σύμβαση παράτασης του ορυχείου Αχλάδας για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον. Πρόκειται, για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της ενέργειας στην περιοχή, αρκεί να μην βραχυκυκλώσει το σύστημα όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν.

Αναμένοντας το λεωφορείο από Θεσσαλονίκη, βρέθηκα στον χώρο εκκίνησης του «Τραίνου της Φωτιάς» απέναντι από το ΚΤΕΛ. Στο τέλος του δρομολογίου, μία κυρία από την Αθήνα δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από τη διαδρομή, αναφέροντας όμως το εξής καταπληκτικό: «Εάν ήμουν έγκυος θα είχα γεννήσει από το τράνταγμα του τραίνου εξαιτίας της κατάστασης των δρόμων στο εσωτερικό της πόλης…». Δεν υπάρχει άραγε λίγη ψυχρή άσφαλτος για να μπαλωθούν οι τρύπες από τους αρμόδιους; Εσείς, κύριοι και κυρίες της δημοτικής αρχής, τι απάντηση θα της δίνατε; Εγώ πάντως της είπα ότι οι υπεύθυνοι είναι μόνο για φωτογραφίες. Ή μήπως κάνω λάθος, κυρία Αντιδήμαρχε;

Καλός μου φίλος, που παραβρέθηκε στον ετήσιο χορό των ΛΥΓΚΗΣΤΩΝ, με ρώτησε γιατί υπάρχει τέτοια ψυχρότητα μεταξύ του Δήμαρχου Φλώρινας και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Δεν χρειάστηκε να σκεφτώ πολύ γιατί η απάντηση είναι απλή. Οι μεγαλύτερες αντιπαλότητες σε εκλογικές διαδικασίες είναι μεταξύ υποψηφίων που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο. Έπειτα και οι δύο ακούγεται ότι θα είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί να δείτε χτυπήματα κάτω από τη μέση!

Κρίσιμος μήνας για τους φιλόδοξους υποψήφιους σε όλα τα επίπεδα, αφού εντός του Ιανουαρίου φαίνεται ότι θα δημοσιοποιήσουν όλοι τις προθέσεις τους. Εμείς το μόνο που ξέρουμε και το   ε π α ν α λ α μ β ά ν ο υ μ ε   είναι ότι στον Δήμο Αμυνταίου έχουμε σίγουρα τέσσερις υποψήφιους, στον Δήμο Φλώρινας ακούγονται πέντε υποψήφιοι και στον Δήμο Πρεσπών δεν έχουμε τίποτα   σ υ γ κ ε κ ρ ι μ έ ν ο.  Για την Περιφέρεια από την άλλη, δεν έχει γίνει ακόμα κανένα όνομα γνωστών σε επίπεδο υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων.

Εκείνο που με χαροποίησε ιδιαίτερα είναι ότι, κατά την ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των πολιτικών φορέων κατά τις γιορτινές μέρες, το χαμόγελο πήγαινε σύννεφο. Εύχομαι να αντικρύσω την ίδια εικόνα και μετά την εκλογική διαδικασία. Αυτός ο τόπος άλλωστε, για να πάει επιτέλους μπροστά, χρειάζεται ενότητα και συνεργασία.

Και κλείνω με ένα σχόλιο που αφορά τη λειτουργία συγκεκριμένων υπηρεσιών, οι οποίες έχουν μάλλον απόλυτη άγνοια των ευθυνών και των υποχρεώσεών τους. Πως μπορεί να πας μπροστά, κύριε Περιφερειάρχη και κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, με τέτοιο υπαλληλικό προσωπικό; Όπου ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον και στο τέλος την πληρώνουν οι πολίτες; 22 χρόνια στη δουλειά είμαι θεατής στο ίδιο ακριβώς έργο! Μήπως θα πρέπει να αλλάξουν όροφο και από τον 5ο να κατέβουν στον 1ο για να μην… ζαλίζονται;

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *