Παραπολιτικά (2/10/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Λες και διάβασαν τα παραπολιτικά της προηγούμενης εβδομάδας οι μαθητές των σχολικών μονάδων (Γυμνάσια – Λύκεια) στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας. Από τη Δευτέρα άρχισαν οι καταλήψεις με αιτήματα που, σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχουν καμία σχέση με τη λειτουργία του σχολείου. Θα συμφωνούσα με τους μαθητές αν προχωρούσαν σε καταλήψεις λόγω έλλειψης καθηγητών στα σχολεία. Σε καμία όμως περίπτωση δεν συμφωνώ να κάνουν κατάληψη ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν χαρτί υγείας στις τουαλέτες και καθαρίστρια στο σχολείο τους. Εάν βέβαια κάτι τέτοιο αληθεύει, τι κάνουν άραγε οι διευθυντές των σχολικών μονάδων; Και επειδή είναι σοβαρό θέμα και αφορά την υγεία των παιδιών, περιμένουμε διευκρινίσεις από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διάβασα την τοποθέτηση του Δημάρχου Πτολεμαΐδας κ. Πλακεντά στη συνάντηση που είχαν οι φορείς με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γεράσιμο Θωμά: “Εάν οι λιγνιτικές μονάδες κλείσουν το 2028 επειδή μολύνουν το περιβάλλον, αυτό πρέπει να γίνει αύριο το πρωί. Επί 60 χρόνια παράγαμε καρκινοπαθείς για να τροφοδοτούμε τη χώρα μας με ηλεκτρική ενέργεια…” Κύριε Δήμαρχε, θέλω να πιστεύω ότι κανένας πολίτης της Δυτικής Μακεδονίας δεν θα ήθελε στην περιοχή του εργοστάσια που μολύνουν το περιβάλλον. Είναι πράγματι απορίας άξιο γιατί, έτσι ξαφνικά, η κυβέρνηση αποφάσισε να ερημώσει τη Δυτική Μακεδονία. Δεν είναι δυνατό μέσα σε μόλις οκτώ χρόνια, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός, να δημιουργηθούν αναπτυξιακά έργα τα οποία θα απορροφήσουν τους ανέργους που θα προκύψουν. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Με… ξάφνιασε ο φίλος μου ο Κώστας λέγοντάς μου ότι ο παππούς του δεν μπορεί πλέον να κυκλοφορήσει στα πεζοδρόμια της πόλης με το καρότσι του, γιατί είναι γεμάτα από φτυάρια εξαιτίας του γεγονότος ότι η χώρα μας, ξαφνικά, μετατράπηκε σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Αγαπητέ φίλε Κώστα, αυτό που ξαφνιάζει εμένα είναι ότι έχουμε μια τεράστια ουρά από νέους επενδυτές, που θέλουν να μεγαλουργήσουν στη χώρα μας… Απλώς περιμένω να δω πότε θα δημιουργηθούν οι πρώτες θέσεις που θα απορροφήσουν ανέργους στην περιοχή μας…

Πολλές φορές είναι δύσκολο να κάνεις τη δουλειά του δημοσιογράφου στην επαρχία. Ειδικότερα όταν έχεις απέναντί σου κυβερνητικούς εκπροσώπους οι οποίοι, δυστυχώς, έχουν καβαλήσει το καλάμι. Δεν είναι δυνατόν ένας βουλευτής να επιτίθεται στους δημοσιογράφους όταν οι ερωτήσεις δεν τον βολεύουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί βουλευτής της Κοζάνης ο οποίος, στη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, επιτέθηκε σε δημοσιογράφο λέγοντας του χαρακτηριστικά: “Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε…”. Στην ερώτηση δε του Υφυπουργού «Από ποιο μέσο είστε;», ο ίδιος βουλευτής πετάχτηκε απαντώντας «από τον ΣΥΡΙΖΑ»!!! Αλλοίμονο αν κάτω από αυτές τις συνθήκες οι πολίτες περιμένουν σωστή ενημέρωση.

Παλαιότερα, η Φλώρινα ήταν γνωστή κυρίως για τον ζωολογικό της κήπο. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα του κήπου, όχι όμως για τη φιλοξενία ζώων αλλά για τις επισκέψεις που πραγματοποιεί κάθε βράδυ αρκούδα της περιοχής. Έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά η αρκούδα δεν λέει να αλλάξει το δρομολόγιο της. Τι να πω… Ας της ευχηθούμε… καλή τύχη!

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.