Παραπολιτικά (2/11/2022)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Εδώ και 25 χρόνια ακούω συνεχώς από τους το- πικούς μας άρχοντες ότι πρωταρχικός τους στό- χος είναι η τουριστική ανάπτυξη. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω δει καμία πρωτοβουλία από κανέναν στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας να δίνει βαρύτητα προς αυτήν την κατεύθυνση. Και όχι μόνο δεν γίνονται βήματα προς τα μπρος, απεναντίας ακλουθούμε τον δρόμο της οπισθοδρόμησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Τοπικής Κοινότητας Νυμφαίου που για πολλούς εθεωρείτο η κορωνίδα του τουρισμού για την περιοχή μας. Σήμερα οι επισκέπτες για να βρουν το Νυμφαίο θέλουν πυξίδα. Συνάντησα πάρα πολλούς επισκέπτες στην πόλη της Φλώρινας που ψάχνανε τον σύντομο δρόμο που οδη- γεί στο Νυμφαίο, έβλεπαν όμως πινακίδες οι οποίες έγραφαν ότι ο δρόμος αυτός είναι κλειστός. Εάν μετά από έξι μήνες που είχαμε την υποχώρηση δρόμου σε συγκεκριμένο σημείο δεν μπορέσαμε να κάνουμε αποκατάσταση της ζημιάς, ας περιμένουμε τη κατασκευή της σήραγγας Κλεισούρας για να έρχονται οι επισκέπτες στο Νυμφαίο μέσω Καστοριάς. Για τη σήραγγα λεισούρας έχουμε εκατομμύρια ευρώ, δεν έχουμε όμως λίγες χιλιάδες ευρώ για να επισκευάσουμε μια μικρή ζημιά στον οδικό άξονα. Δυστυχώς έτσι βλέπουν την τουριστική μας ανάπτυξη οι τοπικοί άρχοντες διαχρονικά. Το άσχημο είναι ότι για τον δρόμο αυτόν (Υδρούσα-Νυμφαίο) δεν ξέρουμε ποιός έχει την ευθύνη επισκευής(!). Τον είχε επισκευάσει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και σήμερα μαθαίνω ότι υπεύθυνος για τον δρόμο είναι ο Δήμος Αμυνταίου… Για μένα, υπεύθυνοι είναι όλοι, από τους Βουλευτές, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Δημοτικούς Συμβούλους… που αφήνουν το θέμα να χρονίζει…


“Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, όπως το “καλάθι του νοικοκυριού”, είναι ένας ωμός κι απροκάλυπτος εμπαιγμός, όχι μόνο γιατί δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές αιτίες της ακρίβειας, αλλά και γιατί υποβαθμίζει τις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης ενός λαϊκού νοικοκυριού στα όρια ουσιαστικά των “προσφορών” που θα επιλέγουν οι ιδιοκτήτες των super markets”. Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ. Όσο και να πιστεύουν στη κυβέρνηση ότι με το καλάθι του νοικοκυριού αντιμετωπίζουν την ακρίβεια, είναι πολύ γελασμένοι. Εξαλλου την ίδια εντύπωση έχει το 82% των Ελλήνων σύμφωνα με το αποτέλεσμα πανελλαδικής έρευνας που έγινε πρόσφατα από εταιρία δημοσκοήσεων.


Οι πληροφορίες λένε ότι στις επόμενες εκλογές που αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη άνοιξη, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, λόγω της μείωσης του πληθυσμού, θα γίνει μονοεδρική. Δυστυχώς η Δυτική Μακεδονία χάνει δυο έδρες γιατί και στη Κοζάνη από πέντε έδρες θα έχουμε τέσσερις. Εκεί να δείτε τι εσωκομματικά μαχαιρώματα θα πέσουν κάτω από το τραπέζι.


Ο καλός καιρός βοήθησε και είχαμε σχεδόν σε όλη τη χώρα μια τεράστια έξοδο για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Ήταν μια καλή ευκαιρία λόγω και της εσωτερικής μετακίνησης των πολιτών, να έχουν κίνηση τα καταστήματα της περιοχής μας κάτι που τόσο πολύ το περίμεναν οι ιδιοκτήτες.


Πολύς λόγος γίνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές μας στο Πανεπιστήμιο της Φλώρινας. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η φοιτητική εστία είναι σε άθλια κατάσταση. Επίσης, λόγω των ανακαινίσεων και η κατάσταση στα κτίρια του Πανεπιστημίου δεν είναι και η καλύτερη. Στα θέματα που αφορούν στην λειτουργία του Πανεπιστημίου αναφέρθηκαν οι Αντιπρυτάνεις κυρίες Ιορδανίδου και Σπύρτου, υποστηρίζοντας ότι όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για κακή κατάσταση των κτιριακών μονάδων, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έχουν διατεθεί πολλά κονδύλια για ανακαίνιση των κτιρίων και η κατάσταση συνεχώς βελτιώνεται στο σύνολο των πανεπιστημιακών υποδομών.

Ο ΗΧΩβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *