Παραπολιτικά (2/12/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τελικά δεν ξέρεις από που θα σου ‘ρθει. Ενώ όπως είχαμε πει στο παρελθόν είμασταν σε πολύ καλή κατάσταση ως περιφερειακή ενότητα σε αναφορικά με την πανδημία, καταφέραμε να βρεθούμε στην επικαιρότητα με τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στο γηροκομείο Φλώρινας. Κανείς δεν γνωρίζει πως ο ιός πέρασε την πόρτα του γηροκομείου. Πολλοί από τους γέροντες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Φλώρινας αλλά ευτυχώς προς το παρόν τουλάχιστον, τα πράγματα με την υγεία των εργαζόμενων και των τρόφιμων του γηροκομείου εξελίσσονται ομαλά.

Μέσα σε όλα είχαμε και το γεγονός με το ζευγάρι των ηλικιωμένων που “έφυγαν” την ίδια σχεδόν ώρα στο ταξίδι της αιωνιότητας. Όπως μου είπε συγγενικό τους πρόσωπο ο 91 ετών γέροντας και η 88 χρονών σύζυγος του, ήταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι και έφυγαν αγαπημένοι με διαφορά μιας ώρας από τη ζωή. Να είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει…

Επειδή αναφερόμαστε στην πανδημία, πολλά κρούσματα είχαμε και στον κλάδο των αστυνομικών. Δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας γιατί δυστυχώς δεν εισακούονται από τους αρμοδίους, με αποτέλεσμα να έχουμε το δυσάρεστο φαινόμενο με το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, όπου οι εισερχόμενοι στη χώρα παρουσίαζαν πλαστές δηλώσεις ότι είχαν κάνει το σχετικό τεστ για τον κορωνοϊό έτσι ώστε οι ασυμπτωματικοί αλλοδαποί που έμπαιναν από τη Κρυσταλλοπηγή να κυκλοφορούν ανάμεσα μας και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο επηρέασαν την άνοδο των κρουσμάτων στη Φλώρινα και όχι μόνο.

Σε δεκαπενθήμερη καραντίνα και ο Δήμαρχος Φλώρινας, ο οποίος ήρθε σε επαφή με συγγενικό του πρόσωπο το οποίο είχε προσβληθεί από covid-19. Ευχόμαστε στον Δήμαρχο να περάσει ανώδυνα το διάστημα που θα παραμείνει στο σπίτι του και να επανέλθει δυνατός στη δουλειά του.

Πολλές διαμαρτυρίες ακούμε το τελευταίο διάστημα από συνδημότες μας για το πόσιμο νερό που φτάνει στα σπίτια μας και ότι έχει πολύ χλώριο. Φαντάζομαι ότι οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΦ ίσως εξαιτίας της ανομβρίας προσπαθούν να κρατήσουν σε καλά επίπεδα τα νερά μας γιατί αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η αυξημένη ποσότητα.

Και επειδή αναφέρθηκα στην ανομβρία, δεν θυμάμαι στις έξι δεκαετίες της ζωής μου να έχω ξαναζήσει Νοέμβρη που καθ’όλη τη διάρκεια του να μην έχει βρέξει στη Φλώρινα. Οι γεωργοκτηνοτρόφοι μας, όπως μου μεταφέρουν, επενδύουν στις βροχοπτώσεις που αναμένεται να πέσουν στην περιοχή το επόμενο τετραήμερο. Ήδη μπήκαμε στον Δεκέμβριο και εύχομαι σε όλους μας ο χειμώνας να είναι ήπιος και να μην προκαλέσει προβλήματα στις καλλιέργειες της περιοχής.

Άκουσα συνδημότισσα μας, να διαμαρτύρεται ότι χρειάστηκαν 27 ολόκληρες ώρες για να βρεθεί δωμάτιο για τον σύζυγο της ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Εγώ απορώ πως οι υπεύθυνοι τα βλέπουν όλα ρόδινα όταν πολλοί ασθενείς ταλαιπωρούνται μέχρι να βρεθεί κρεβάτι και αυτό σε πανελλαδικό επίπεδο. Εύχομαι όσα ακούγονται για τα εμβόλια να μην είναι εξωπραγματικά και να σωθούμε από την πανδημία που έχει πλακώσει όλη την υφήλιο.

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.