Παραπολιτικά (2/5/2018)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δυστυχώς, είμαι υποχρεωμένος να ξεκινήσω σήμερα με κάτι πολύ δυσάρεστο που διαπίστωσα με αφορμή την πανήγυρη του Αγίου Αθανασίου του καλοκαιρινού σε Τοπικές Κοινότητες της Π.Ε. Φλώρινας. Ενώ το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι έδειχναν να είναι αγανακτισμένοι με τα πολιτικά δρώμενα, τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο, φαίνεται ότι τα πράσινα και μπλε καφενεία επανέρχονται. Το λέω αυτό γιατί κατά τη συμμετοχή τους τόσο στις θρησκευτικές όσο και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ήταν χωρισμένοι στα δύο και αυτό σίγουρα δεν βοηθάει την ανάπτυξη των Τοπικών τους Κοινοτήτων. Το έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, ότι μόνο ενωμένοι και με έντονο το στοιχείο του εθελοντισμού μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Όταν όμως οι μισοί ακολουθούν τον έναν δρόμο και οι άλλοι μισοί τον άλλον, σίγουρα δεν θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα…

Επειδή μίλησα για εθελοντισμό, ένα άτομο στην Τοπική Κοινότητα Μελίτης προσπαθεί να κρατήσει ένα καλό επίπεδο για το χωριό, και από πλευράς καθαριότητας και από πλευράς συντήρησης των οδικών αξόνων. Μόνος του καθαρίζει λακκούβες και τις καλύπτει με ασφαλτοτάπητα. Εάν είχε άλλους πέντε-δέκα δίπλα του, το χωριό θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Και μιας και μιλάμε για εθελοντισμό, χαιρετίζω την προσπάθεια που γίνεται εδώ και τρία χρόνια στον Δήμο Αμυνταίου, με αφορμή την πανελλαδική δράση “Let’s do it Greece”, η οποία αν και ξεκίνησε με σχετικά μικρή συμμετοχή, φέτος έδειξε ότι έχει ευαισθητοποιήσει μεγάλη μερίδα δημοτών, καθώς η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το σημαντικό δε είναι ότι έδωσε το παρόν η νεολαία της περιοχής. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.

Συμπληρώνονται περίπου δύο μήνες από τότε που η δικιά μας “Σταματούλα” βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Δυστυχώς για τους εργαζόμενους αλλά και για την περιοχή, αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο σε μια περίοδο μάλιστα που λαμβάνει χώρα η πώληση της μονάδας σε ιδιώτες. Δικαιολογημένα κάτοικος της περιοχής μου έλεγε ότι «…αυτό το εργοστάσιο μία ημέρα δουλεύει και μία ημέρα είναι σταματημένο…». Λέτε ο ιδιώτης να βάλει τάξη;

Το άλλο Σαββατοκύριακο έχουμε τις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων στην Τοπική Νέα Δημοκρατία. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν κουνιέται φύλλο και θα δούμε ποιοι θα είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν την προεδρία και τη συμμετοχή τους στα όργανα.

Θα κλείσω με το θέμα της τηλεθέρμανσης, γιατί δεχόμαστε πάρα πολλά ερωτήματα για το σε ποια φάση ακριβώς βρίσκεται το έργο. Αν και πέρασαν δύο μήνες με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ολοκλήρωσης του αγωγού (απομένουν περίπου τρία χιλιόμετρα στο ύψος της διασταύρωσης Μελίτης). Εμείς έχουμε βαρεθεί να επαναλαμβάνουμε ότι το έργο είναι πολύ ακριβό και σίγουρα θα χρειαστούν αρκετά ακόμα χρόνια για να απολαύσουμε τα οφέλη από τη λειτουργία του.

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.