Παραπολιτικά (2/9/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πέρασε και το καλοκαίρι του 2020. ‘Ένα τρίμηνο που δεν είχε καμία σχέση με όσα καλοκαίρια ζήσαμε μέχρι σήμερα. Αιτία βέβαια η πανδημία που στέρησε πάρα πολλές απολαύσεις θα έλεγα από το σύνολο των Ελλήνων και όχι μόνο. Στερηθήκαμε ένα βασικό έσοδο που μας έφερνε κάθε χρόνο ο τουρισμός και φοβάμαι πολύ ότι θα έχει πολλές επιπτώσεις τους επόμενους μήνες. Οι επίσημες πληροφορίες λένε ότι φέτος δεν είχαμε ούτε το 30% του τουρισμού σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εύχομαι οι κυβερνητικές προβλέψεις να επαληθευτούν και να μην βιώσουμε περίοδο Κατοχής με σημαντικές στερήσεις.

Να κάνω μια διόρθωση, γιατί μετά από πολύ καιρό είχα την τύχη σήμερα Τρίτη να συναντήσω τον πολύ καλό μου φίλο ιερέα της Τοπικής Κοινότητας Αετού, ο οποίος μου διευκρίνισε ότι στην είσοδο του ιερού ναού είχε βάλει μια ανακοίνωση , η οποία έγραφε ξεκάθαρα ότι «στον Ιερό Ναό θα εισέρχεστε μόνο με μάσκα και εντός του Ναού θα τηρείτε τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τους αρμοδίους». Λάθος μου είχε μεταφέρει το αγαπημένο μου πουλί ότι τιμωρήθηκαν στην Τοπική Κοινότητα Αετο, όσοι δεν φορούσαν μάσκα μέσα στην Εκκλησία.

Η άλλη άποψη μας έκανε για άλλη μια φορά παγκοσμίως γνωστούς, αφού πολλοί ήταν αυτοί που ασχολήθηκαν με την απόφαση του ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Φλώρινας, ο οποίος στην είσοδο του Ναού είχε βάλει ανακοίνωση, η οποία ανέγραφε ότι απαγορεύεται στους πιστούς να μπαίνουν στην Εκκλησία με μάσκα, διότι εντός του Ναού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τον κορωνοϊό. Βέβαια, υπήρξε αντίδραση του Μητροπολίτη για αυτήν την κίνηση. Καλό θα είναι όμως να είμαστε πιο προσεκτικοί στα θρησκευτικά μας καθήκοντα. Οι ασθένειες, λένε οι επιστήμονες, δεν κάνουν διακρίσεις.

Διάβασα στην τελευταία ανακοίνωση του νοσοκομείου Φλώρινας ότι μέσα στις δράσεις που ανέπτυξε το νοσοκομείο τους τελευταίους μήνες ήταν και η επιστροφή της φυσιάτρου στο ΚΕ.Φ.Ι.Απ. Αμυνταίου. Αναρωτιέμαι, γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δεν κράτησαν από την πρώτη στιγμή την γιατρό που- ας μην γελιόμαστε- άλλαξε το πρόσωπο του Κέντρου. Εγώ πραγματικά θέλω να επισημάνω ότι εκείνος που από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να επαναφέρει πίσω την γιατρό ήταν ο κ. Αντωνιάδης – ικανοποιώντας και την επιθυμία των φίλων συλλόγων του Κέντρου, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα διακρίθηκαν για την εθελοντική προσφορά τους- σε αντίθεση με πάρα πολλούς άλλους, οι οποίοι έμειναν αδιάφοροι…

Θεωρείται ευχάριστο το γεγονός ότι έγινε το πρώτο βήμα για το μεγάλο έργο του Υδραγωγείου που θα υδροδοτεί τη Φλώρινα από το φράγμα της Τριανταφυλλιάς. Επειδή, όπως ακούγεται, θα κυκλοφορήσει πολύ ευρώπουλο λόγω της απολιγνιτοποίησης θέλω να πιστεύω ότι αυτό το έργο θα είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και δεν θα κρατήσει 20 χρόνια η κατασκευή του, όπως έγινε με το φράγμα. Ακούω σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά τους τοπικούς και τους κυβερνητικούς παράγοντες, όταν βγαίνουν να κάνουν επίσημες ανακοινώσεις, να ευχαριστεί ο ένας τον άλλο για το αυτονόητο. Δεν ευχαριστούμε την υπηρεσία για την καθαριότητα της πόλης. Αυτό είναι το καθήκον της. Δεν ευχαριστούμε την Κυβέρνηση για τον διορισμό γιατρών. Αυτό είναι υποχρέωσή της. Φτάνει πια με τις ευχαριστίες, έλεος!

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.