Παραπολιτικά (20/1/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Θα ξεκινήσω με μία επισήμανση, η οποία έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στα Μέσα Ενημέρωσης της πρωτεύουσας. Αφορούσε στο πώς οι οδικοί άξονες της Φλώρινας, με τέτοια χιονόπτωση, είναι πεντακάθαροι. Αυτό βέβαια εμάς δεν μας προξενεί την παραμικρή εντύπωση, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο καλός αποχιονισμός οφείλεται κυρίως στην εμπειρία των χειριστών των αποχιονιστικών μηχανημάτων αλλά και στο γεγονός ότι παρεμβαίνουν από την πρώτη στιγμή της χιονόπτωσης, κάτι που βοηθάει στο να διατηρήσουν από την αρχή τους δρόμους καθαρούς. Μας είπε δημοσιογράφος από την Αθήνα: «Αν αυτό το χιόνι έπεφτε στην Αθήνα, θα είχε νεκρώσει η πρωτεύουσα!». Κάπως έτσι είναι αγαπητέ μου συνάδελφε. Θα μπορούσαν οι αρμόδιοι εκεί κάτω να πάρουν μαθήματα αποχιονισμού από την περιοχή μας!

Σε ότι έχει σχέση με τον αποχιονισμό, θα πρέπει και τα δικά μας Μέσα Ενημέρωσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στο πώς μεταφέρουν την είδηση για την κατάσταση στους οδικούς άξονες. Όπως λένε οι ξενοδόχοι, όποτε γίνεται αναφορά για κλειστούς οδικούς άξονες υπάρχουν και ακυρώσεις από πολλούς που είχαν προγραμματίσει να επισκεφτούν την περιοχή. Αυτό βέβαια αφορά και τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες καταγράφουν την κατάσταση των οδικών αξόνων.

Το χιόνι είναι γεγονός πως προκάλεσε ψυχική ανάταση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, που το περίμεναν πώς και πώς. Έχει όμως και αρνητικές επιπτώσεις, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Αναμένουμε τη βελτίωση του καιρού για να δούμε το μέγεθος των ζημιών που έχουν συντελεστεί.

Όσον αφορά στην πανδημία και τον κορωνοϊό, εδώ και μία εβδομάδα περίπου η Φλώρινα εμφανίζει μηδενικά κρούσματα! Μακάρι η εικόνα αυτή να είναι πραγματική. Γιατί σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε, τεστ γίνονται μεν στο νοσοκομείο, δεν γνωρίζω όμως πόσα γίνονται στα ιδιωτικά εργαστήρια. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, εμείς έχουμε την ευθύνη να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι πριν λίγες μέρες, σε συγκεκριμένο κατάστημα της περιοχής γινόταν το αδιαχώρητο, χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα από τους πολίτες.

Θα κλείσω με μία επισήμανση, την οποία έχω επαναλάβει πολλές φορές και στο παρελθόν. Παρακολουθώ τις συνεχόμενες συσκέψεις των φορέων, που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας και με τη φυσική παρουσία των εμπλεκόμενων αλλά πλέον και διαδικτυακά. Αλήθεια, πότε επιτέλους ο κάτοικος της Π.Ε. Φλώρινας θα απολαύσει το αποτέλεσμα όλων αυτών των προτάσεων, που γίνονται ώστε να βγει η περιοχή μας από την απομόνωση;

Ο ΗΧΩβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.