Παραπολιτικά (20/12/2017)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Γράμμα στον Άη ΒασίληΘα ξεκινήσω σήμερα με μία επιστολή που αλίευσα στο διαδίκτυο και πραγματικά, όποιος τη διαβάσει, σίγουρα θα αντιληφθεί πόσο δύσκολες ώρες περνούν ορισμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Καλό θα είναι, τις Άγιες αυτές μέρες, όσοι έχουμε τη δυνατότητα, να μεριμνήσουμε ώστε να απαλύνουμε, έστω και λίγο, τον πόνο αυτών των ανθρώπων.

Δύσκολες ώρες περνούν οι μαθητές των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Φλώρινας μετά την πρόσφατη κατακόρυφη πτώση των θερμοκρασιών στην περιοχή. Άκουσα τον Δήμαρχο σε συνεντεύξεις του να εκφράζει παράπονα για την έλλειψη χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία, με αποτέλεσμα «τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα με μπουφάν στις τάξεις». Δεν διαφωνώ με τη διαμαρτυρία του Δημάρχου, να πω όμως πως θα μπορούσε εν μέρει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αν γινόταν καλύτερη διαχείριση των κονδυλίων. Άλλωστε, δεν νομίζω πως θα μας πείραζε εάν ας πούμε δεν κάναμε γιορτή σοκολάτας ή ζαχαρωτών τα Χριστούγεννα. Ή αν περιορίζαμε σε μία βραδιά τη γιορτή τσίπουρου.

Θα επαναλάβω βέβαια και το θλιβερό περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκα και στο προηγούμενο φύλλο και αφορούσε τοπικό προμηθευτή πετρελαίου ο οποίος διοχέτευσε σε δεξαμενή σχολικής μονάδας μπόλικη ποσότητα νερού. Για να μην κατηγορούμε μόνο την κεντρική εξουσία. Αν μη τι άλλο, το συγκεκριμένο συμβάν καταδεικνύει την άρρωστη νοοτροπία μας.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες υπηρεσίες, εξαιτίας των απίστευτων γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται για την εξασφάλιση δαπανών για καθημερινές ανάγκες, όπως είναι και η αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Δυστυχώς, αυτοί που αποφασίζουν για μας, το κάνουν χωρίς εμάς. Και μάλιστα από την Αθήνα, όπου η διαφορά θερμοκρασίας κατά τους χειμερινούς μήνες φτάνει μέχρι και τους 15 βαθμούς Κελσίου. Εάν το θερμόμετρο στην Αθήνα έδειχνε -20o C, οι μισοί Αθηναίοι θα είχαν μεταφερθεί άρρωστοι στα νοσοκομεία.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Τ.Κ. Βαλτονέρων, με το ρήγμα που διασχίζει στη μέση το χωριό. Η επιστημονική έρευνα που γίνεται από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αφορά τις ρωγμώσεις στην περιοχή, όπως δήλωσε ο καθηγητής κ. Λέκκας (αναλυτικό ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο), αποδεικνύει ότι τα σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση 40 μέτρων εκατέρωθεν του ρήγματος πρέπει να εκκενωθούν. Βλέπω για τους κατοίκους την ίδια ταλαιπωρία που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της Τ.Κ. Αναργύρων, για τους οποίους οι διαδικασίες μετεγκατάστασης βρίσκονται επιτέλους σε καλό δρόμο. Καλό κουράγιο στους Βαλτονερίτες.

Κλείνοντας, θα επανέλθω στο θέμα της θέρμανσης γιατί η εικόνα που αντικρύσαμε το πρωί της Τετάρτης, 20 Δεκεμβρίου, δεν πρέπει να περάσει ασχολίαστη. Είναι κάτι που αφορά την υγεία όλων των κατοίκων της Φλώρινας. Η φωτογραφία με το νέφος που σκεπάζει την πόλη μπορεί να είναι εξαιρετική από καλλιτεχνική άποψη, αλλά ο αέρας που αναπνέουμε σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο…

Φλώρινα 2017 - Αιθαλομίχλη

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ!!!

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.