Παραπολιτικά (20/9/2017)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Μπορεί στο παρελθόν να θεωρούσε τον εαυτό του αριστερό. Από τότε όμως που ο λαός του έδωσε το αξίωμα του βουλευτή, όχι μόνο ως αριστερός δεν συμπεριφέρεται, αλλά ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους πολίτες είναι απαράδεκτος και δεν ταιριάζει σε άτομα με αριστερή ιδεολογία. Πρόκειται για τον βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραβρέθηκε στην κινητοποίηση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων, και έγραψε με τη στάση του τη δική του ιστορία. Στη δικαιολογημένη φραστική επίθεση που δέχτηκε για τη συμπεριφορά των αρμοδίων της κυβέρνησης προς του κατοίκους μετά τη κατολίσθηση του ορυχείου, δεν άντεξε και ανταπέδωσε λέγοντας σε πολίτες: «Είστε στημένοι!». Και κάποιοι άλλοι στο παρελθόν συμπεριφέρονταν με τον ίδιο τρόπο, καβάλησαν καλάμι και τώρα δεν μπορούν να ξεκολλήσουν ως κόμμα από τον μονοψήφιο αριθμό στις δημοσκοπήσεις.

Δικαιολογημένα οι κάτοικοι έβγαλαν εκνευρισμό κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στους Ανάργυρους, αφού το ψέμα και σήμερα, όπως και τα προηγούμενα 20 χρόνια, πάει σύννεφο. Ήταν φυσικό να θυμούνται τον κ.Σταθάκη, ο οποίος πριν τρεις μήνες τους έλεγε ότι σε μία εβδομάδα θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ψήφιση της τροπολογίας για την μετεγκατάσταση του χωριού. Τότε ρωτούσαμε τον κ. Σταθάκη, που υποστήριζε ότι θα ξεκινήσουν όλα άμεσα, πόσο ήταν αυτό το άμεσα; Μία εβδομάδα, δύο εβδομάδες, ένας μήνας, έξι μήνες; Πάντως μέχρι σήμερα έχουν περάσει ήδη τρεις και δεν έχει γίνει τίποτα.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι στην κινητοποίηση των κατοίκων των Αναργύρων βρέθηκε το σύνολο σχεδόν των τοπικών φορέων της Π.Ε. Κοζάνης, κάτι που δεν συνέβη από την πλευρά του Δήμου Φλώρινας. Δικαιολογημένα οι κάτοικοι έλεγαν ότι έχει ο καιρός γυρίσματα, εννοώντας πάντα τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολούθησα τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα στελέχη της Ν.Δ. που βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στην πόλη της Φλώρινας. Καμία πρωτοτυπία. Δε διέφερε σε τίποτα από όλες εκείνες τις ενημερωτικές συναντήσεις που γίνονται επί σειρά ετών με τους υπουργούς και τους βουλευτές όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων. Έχω την αίσθηση πως όταν έρχονται στη Φλώρινα, κάνουν αγγαρεία! Έρχονται τελείως αδιάβαστοι. Δε θα έπρεπε ερχόμενοι στην πόλη μας να γνωρίζουν τουλάχιστον τα στοιχειώδη που απασχολούν την κοινωνία μας;

Παραμένουμε στο θέμα και ειδικότερα στα ερωτήματα που τέθηκαν και αφορούσαν την επιστροφή της Σχολής Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα, στην περίπτωση που στις επόμενες εκλογές η λαϊκή ψήφος θα τους φέρει στην εξουσία. Ενώ θα περιμέναμε μια σαφή δέσμευση με την επιστροφή της, εκείνο που ακούστηκε ήταν ότι θα στηρίξουν την πρόταση που θα φέρει ο τοπικός βουλευτής της Φλώρινας στην Βουλή. Αυτό δεν είναι θέμα της τοπικής κοινωνίας αλλά θα πρέπει να υπάρξει κυβερνητική πρωτοβουλία προκειμένου να επανορθώσει το λάθος που έκανε η Ν.Δ. όταν ήταν κυβέρνηση και μετέφερε το τμήμα Β.Σ. στη Οεσσαλονίκη.

Ακούσαμε και για το ενδιαφέρον που έδειξαν για τη λειτουργία του Νοσοκομείου της Φλώρινας. Αναρωτιόμαστε, τί πρόκειται να κάνουν για να αλλάξουν το κλίμα που επικρατεί στο Νοσοκομείο έτσι ώστε οι γιατροί που διορίζονται να μην ακυρώνουν την επόμενη μέρα το διορισμό τους;

Και μιας και μιλάμε για Νοσοκομείο, αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι η λίστα των ραντεβού στην ορθοπεδική φτάνει μέχρι και τα τέλη του Νοέμβρη, όπως με ενημέρωσε αναγνώστρια της ΗΧΟΥΣ. Επίσης, για να κάνει κανείς μαστογραφία, πρέπει να περιμένει να λήξει αισίως το 2017 και αν, αφού τα ραντεβού φτάνουν στα τέλη του Δεκέμβρη και δεν υπάρχει γιατρός να τα εξυπηρετήσει.

Εργατικό Κέντρο Φλώρινας - κινητοποίηση ΓΣΕΕ

Εν τω μεταξύ είδα να ποζάρουν φωτογενείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου της Φλώρινας στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η ΓΕΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω αν ήταν οι μοναδικοί, ή αν υπήρχαν και άλλοι που δεν γούσταραν τον φακό. Αν πάλι ήταν οι έξι και ο κούκος κρίμα και πάλι κρίμα.

Επανέρχομαι στην επίσκεψη των στελεχών της Ν.Δ. γιατί θέλω να αναφερθώ στη περιοδεία που έκαναν στις τοπικές κοινότητες που επλήγησαν λόγω της κατολίσθησης του ορυχείου του Αμυνταίου. Επειδή έχω παρακολουθήσει όλες τις επισκέψεις που έχουν γίνει από την αρχή που έγινε το τραγικό συμβάν μέχρι σήμερα έχω κάνει την εξής διαπίστωση: όλοι υπόσχονται ότι θα πιέσουν άμεσα και προς κάθε κατεύθυνση για να λυθεί το πρόβλημα και την υπόσχεσή τους την παίρνει ο άνεμος μόλις περάσουν τα σύνορα του νομού. Τόσες εβδομάδες έχουν κυλήσει και οι κάτοικοι παραμένουν στην περιοχή παρά τις διαπιστώσεις των ειδημόνων ότι η περιοχή είναι άκρως επικίνδυνη.

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *