Παραπολιτικά (21/2/2018)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ακούω από το πρωί της Τρίτης το κανάλι της βουλής και βέβαια τη συζήτηση που αφορά το σκάνδαλο της Novartis. Στα πολλά περίεργα που ακούστηκαν και προβληματίζουν έντονα του απλούς πολίτες, θα μεταφέρω αυτό που με προβλημάτισε ιδιαίτερα και δεν ξέρω σε τι βαθμό έχει επηρεάσει την οικονομία της χώρας μας, ότι δηλαδή ένα φάρμακο που στην Ελλάδα κόστιζε 1.100 ευρώ, είχε την ίδια στιγμή γενόσημο στην Τουρκία με κόστος μόλις 15 ευρώ!!! Καημένε Έλληνα συνταξιούχε και εργαζόμενε των 360 ευρώ, σε τι χώρα ζεις…

Από την άλλη πλευρά, είχαμε και ένα τριήμερο με αρκετές εκδηλώσεις στην περιοχή μας, αλλά το σημαντικότερο από όλα ήταν το γεγονός ότι το χιονοδρομικό της Βίγλας – Πισοδερίου το τίμησαν πάρα πολλοί επισκέπτες και φίλοι του σκι. Ήταν άλλο ένα δείγμα και ένα μήνυμα στους τοπικούς μας άρχοντες ότι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στη Φλώρινα. Γιατί δεν ήταν μόνο το Πισοδέρι, ήταν και η Πρέσπα, ήταν και το Νυμφαίο, ήταν και το Βαρυκό, ήταν και το Ξινό Νερό και πολλές άλλες περιοχές που, με σύμμαχο τον καλό καιρό, πέρασαν ένα γεμάτο τριήμερο.

Θα επανέλθω για πολλοστή φορά στο θέμα του Γενικού Νοσοκομείου της Φλώρινας. Όσο καθυστερεί η στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής, άλλο τόσο αυξάνονται τα προβλήματα λειτουργίας και της μαιευτικής κλινικής. Πληροφορούμαι ότι εγκυμονούσες ταλαιπωρούνται για να βρουν νοσοκομείο και πολλές φορές αναγκάζονται να περιφέρονται όχι σε ένα, αλλά σε δύο και τρία νοσοκομεία, και να καταλήγουν τελικά στη Θεσσαλονίκη. Αλήθεια, μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Και γιατί οι υπεύθυνοι δεν προχωράνε σε συνεννόηση με παιδιάτρους της περιοχής για να κάνουν τουλάχιστον δύο-τρείς εφημερίες την εβδομάδα;

Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο πληθαίνουν οι συζητήσεις των πολιτών σχετικά με τις ενδεχόμενες υποψηφιότητες για τις επικείμενες εκλογές σε Περιφέρεια και Δήμους. Για τη Φλώρινα όλα δείχνουν ότι θα έχουμε τέσσερις υποψηφιότητες, για το Αμύνταιο τρεις και για την Πρέσπα δύο. Σύντομα θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των συνδυασμών. Για την Περιφέρεια τώρα, προς το παρόν δεν κινείται τίποτα και οι μόνοι που έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν σίγουρα είναι ο σημερινός Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης και η επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα» Γεωργία Ζεμπελιάδου.

Κλείνοντας, θα αναφερθώ στην αιμοδοσία που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Τοπική Κοινότητα Κέλλης. Εκεί βρέθηκε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης “Γέφυρα Ζωής” και υπήρξε μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία λήψης δειγμάτων μυελού των οστών, με αφορμή και το γεγονός ότι η Κελλιώτισα Δήμητρα Τσάλκου είναι η 22η Συμβατή Δότρια Μυελού των Οστών του Συλλόγου. Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Ιερά Δρυς» Κέλλας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πραγματικά περιμένουμε και από άλλους συλλόγους της Περιφέρειάς μας να συστήσουν αντίστοιχες αιμοδοτικές ομάδες γιατί καλές είναι και οι γιορτές, αλλά δεν αρκούν μόνο αυτές για να επιτελέσει ένας Σύλλογος τον σκοπό και το καθήκον του.

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *