Παραπολιτικά (21/8/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Είναι δύσκολο πράγμα να επιστρέφεις στη δουλειά σου μετά από διακοπές. Αυτό ακούω συνέχεια από τους φίλους μου, οι οποίοι μετά από το ολιγοήμερο διάλειμμα πηγαίνουν ξανά στη δουλειά. Τι να πούνε αγαπητοί μου φίλοι αυτοί που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν μια εκδρομούλα έστω και για λίγες ημέρες; “Τριακόσιες εξήντα μέρες είμαι στον στάβλο…”, μου ‘λεγε ο φίλος μου ο Κώστας. Αυτός πράγματι είναι για λύπηση και όχι όλοι εμείς που κάνουμε τις, έστω ολιγοήμερες, διακοπές μας και μας ενοχλεί που επιστρέφουμε στη δουλειά.

Ακούγαμε από τη νέα κυβέρνηση ότι πρώτος της στόχος θα είναι η πάταξη της εγκληματικότητας. Δυστυχώς, η δική μας εμπειρία αποδεικνύει το αντίθετο. Δικό μου πρόσωπο επισκέφθηκε την Πελλοπόνησο και εκεί, μαζί με πολλούς άλλους, τον ρήμαξαν σεσημασμένοι διαρρήκτες. Την ίδια περίοδο στη Μύκονο σε μια βραδιά διέρρηξαν τριάντα κατοικίες, κάποιες υπό την απειλή όπλου. Για να δούμε, πότε θα εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, όπως υποστηρίζει το αρμόδιο υπουργείο. Πώς όμως θα προστατευτούν οι πολίτες όταν σε έναν δήμο όπως αυτός της Επιδαύρου, που ο τουρισμός ξεχειλίζει, υπηρετούν στο αστυνομικό τμήμα 19 αστυνομικοί, κάποιοι εκ των οποίων είναι διοικητικοί; Για όσους υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε αστυνομικούς, ας εξετάσουν γιατί ένας υπουργός έχει περισσότερους κι από τον Δήμο Επιδαύρου…

Να έρθουμε στα δικά μας και επειδή διανύουμε περίοδο πληθώρας πολιτιστικών εκδηλώσεων, χάρηκα που μετά από κάμποσα χρόνια επισημάνσεων ο Δήμος Φλώρινας διοργανώνει επιτέλους λιτές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Θα θυμάστε τι λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια: “Μειώστε το κόστος των εκδηλώσεων για να αποκαταστήσετε κατεστραμμένα τμήματα οδικών αξόνων…” Τότε μας λέγανε δημαγωγούς. Εμείς επισημαίνουμε στη νέα δημοτική αρχή να βάλει πάνω από όλα την καθημερινότητα του πολίτη και σε δεύτερη μοίρα τις άλλες δραστηριότητες.

Λιτές ως προς το οικονομικό κομμάτι φαίνεται ότι θα είναι και οι εκδηλώσεις των Πρεσπείων 2019. Ωστόσο, ο Γιώργος Λιάνης ανεβάζει και πάλι στη Φλώρινα σημαντικές προσωπικότητες και αναμένω με ενδιαφέρον να δω ποιά πολιτικά πρόσωπα θα τιμήσουν τις φετινές εκδηλώσεις.

Και επειδή την επόμενη εβδομάδα έχουμε την ορκωμοσία των νέων περιφερειακών και δημοτικών αρχών, ευχόμαστε σε όλους δύναμη, κουράγιο και πολύ δουλειά προς όφελος των κατοίκων και της ανάπτυξης της περιοχής.

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.