Παραπολιτικά (22/1/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πολλές φορές λέμε πως «αν δεν κλάψει το μωρό, γάλα δεν έχει». Αυτό συνέβη και με τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μπιτάκη, ο οποίος στην κοπή της βασιλόπιτας της Τοπικής Κοινότητας Αετού είπε χαριτολογώντας: «Αν δεν κερδίσω και σήμερα το φλουρί, μετά από την παρουσία μου σε τόσες εκδηλώσεις κοπής βασιλόπιτας, θα αρχίσω να πιστεύω πως υπάρχει κάποια σκευωρία εναντίον μου…». Τελικά το παράπονό του εισακούστηκε αφού στην απογευματινή εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού στο Αμύνταιο ήταν ο τυχερός της βραδιάς. Αποδείχθηκε ότι τελικά δεν υπάρχει καμία σκευωρία αγαπητέ μου Άνθιμε…

Έρχεται την Παρασκευή στη Φλώρινα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και θα έχει σειρά επαφών με τον Δήμαρχο Φλώρινας, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Μητροπολίτη. Θα επισκεφτεί επίσης το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας. Δεν θα παραχωρήσει όμως συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους για να ακούσει και τα δικά μας ερωτήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις εμείς λέμε πως ήρθε, έκανε τζα και μας χαιρέτισε. Εύχομαι, έστω την τελευταία στιγμή, να αλλάξει το πρόγραμμά της και να διαθέσει λίγη ώρα και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου θα βρεθεί στη Φλώρινα και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για να παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνει η τοπική Νέα Δημοκρατία. Δεν γνωρίζω αν στο πρόγραμμα του Υφυπουργού είναι προγραμματισμένη κάποια συνάντηση με τους δημοσιογράφους, άκουσα όμως το εξής από διαμαρτυρόμενο φίλο ΝεοΔημοκράτη: «Δεν θα δώσω 15 ευρώ για να δω τον Υφυπουργό». Προφανώς εννοούσε ότι είναι ακριβό το μενού της βραδιάς. Πάντως αν είναι 15 ευρώ η είσοδος, σίγουρα είναι αποτρεπτικό για συνταξιούχους και εργαζόμενους…

Μας ήρθε πρόσκληση από πλευράς του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση των στελεχών στην πόλη της Φλώρινας. Έστω και αργά, είναι μια καλή πρωτοβουλία για να δούμε, αν μη τι άλλο, πόσα νέα μέλη θα εμφανιστούν εκεί. Πάντως, ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα ότι η διεύρυνση του κόμματος δεν ήταν η αναμενόμενη. Αυτό πρέπει να προβληματίσει την ηγεσία αλλά, κυρίως, και τα τοπικά στελέχη σε πανελλαδικό επίπεδο.

Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουμε μάθει απ’ έξω σαν ποίημα τη φράση «δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο», μου είπε ένα πολύ χαριτωμένο φορτηγατζής που εργάζεται σε ορυχείο της περιοχής. «Δεν στεναχωριέμαι για το τι θα γίνει μετά το κλείσιμο του ορυχείου, γιατί θα μεταφέρω τα πακέτα των δισεκατομμυρίων που θα έρθουν στην περιοχή! Κούνια που μας κούναγε…»

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.