Παραπολιτικά (22/11/2017)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

«Τριακόσιες χιλιάδες ευρώ κόστισε η Θεριζωαλωνιστική μηχανή, μαζί με τρία μαχαίρια, που απόκτησε ο Αγροτικός – Αγροτοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Εορδαίας, εκ των οποίων οι 260 χιλιάδες προήλθαν από το πρόγραμμα του ΤΠΑ (Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης), και το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από ίδιους πόρους. Το σύγχρονο μηχάνημα, που δεν διαθέτει κανένας άλλος αντίστοιχος φορέας στη χώρα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Δαμιανό Παπαδόπουλο, παραλήφθηκε χθες το απόγευμα και θα φυλάσσεται προς το παρόν στις αποθήκες του Συνεταιρισμού στην Άρδασσα, εξυπηρετώντας αποκλειστικά ανάγκες των 75 μελών του, που θα καταβάλλουν το ανάλογο τίμημα για τη χρήση του. Η λειτουργία της Θεριζωαλωνιστικής μηχανής θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο του 2018, ενώ για τον χειρισμό της θα προσληφθεί εξειδικευμένο άτομο που θα πληρώνει ο Συνεταιρισμός…».

Το συγκεκριμένο κείμενο το αλίευσα από ιστότοπο της Πτολεμαΐδας. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί δεν διάβασα και δεν άκουσα καμία απολύτως αντίδραση από την κ. Ζεμπελιάδου, η οποία γνωρίζουμε όλοι ότι έδωσε αγώνα για να ακυρώσει τις εργασίες στο κτίριο της Αγ. Όλγας, το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση της Σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Τα δικά μας τα ευρώπουλα ήταν 400.000, και φαίνεται ότι φάνηκαν πολλά στην κ. Ζεμπελιάδου, σε αντίθεση με τις 260.000 που δόθηκαν για μία αλωνιστική μηχανή. Φλωρινιώτες ξυπνήστε, γιατί βλέπω πολλές κινήσεις εις βάρος του Πανεπιστημίου μας. Προφανώς θέλουν να το πάρουν καθ’ ολοκληρίαν στην Κοζάνη, ειδικότερα τη Σχολή Καλών Τεχνών. Εμείς από την πλευρά μας δεν πρόκειται να αφήσουμε καμία κοζανιτάρχισα να παίζει παιχνίδια στην πλάτη των Φλωρινιωτών.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα είναι αυτό που αφορά την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Περιφερειάρχης συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου στη Φλώρινα, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου. Ακούστηκαν πάρα πολλά για το τι μέλλει γενέσθαι από πλευράς συντονιστικού οργάνου, αλλά δεν ξέρουμε εάν εισακουστούμε από την κυβέρνηση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι στη συνάντηση αυτή έπρεπε να δώσουν το παρών πολλοί Φλωρινιώτες, και ειδικότερα κάτοικοι από την περιοχή του πρώην Δήμου Μελίτης, για να φανεί έτσι η καθολική αντίδραση όχι μόνο των φορέων, που ήταν παρόντες, αλλά και της τοπικής κοινωνίας και ειδικότερα των ανέργων. Για να δούμε πως θα αντιδράσουμε στο συλλαλητήριο που πρόκειται να γίνει στην πόλη μας στις 4 Δεκεμβρίου…

Επειδή αναφερόμαστε στη σύσκεψη που έγινε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, μελανό σημείο ήταν ο διάλογος μεταξύ της περιφερειακής συμβούλου κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανο Μπίρο και τον Περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Καρυπίδη. Επειδή οι στόχοι επιτυγχάνονται με ενότητα, όπως άλλωστε ακούστηκε κατά κόρον και μέσα στη σύσκεψη, πρέπει τα προσωπικά μας να τα αφήνουμε στο σπίτι όταν μιλάμε για στόχους εθνικής εμβέλειας.

Φαίνεται ότι η παραίτηση της κ. Γιαννιτσοπούλου από τον συνδυασμό “Νέοι Ορίζοντες” έχει ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο σε ότι αφορά τις εκλογές στον Δήμο Αμυνταίου. Διάβασα και τη δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού σχετικά με το ταξίδι στην Κύπρο, που αναφέρει ότι στην αποστολή συμμετείχε και η κ. Γιαννιτσοπούλου. Δεν ξέρω εάν θα υπάρξει συσπείρωση των μελών στους συνδυασμούς των προηγούμενων εκλογών αλλά, όπως όλα δείχνουν, η τρίτη υποψηφιότητα θα προκαλέσει μεγάλη διάσταση.

Η τελευταία κακοκαιρία μας θύμισε για τα καλά ότι μπαίνουμε στη χειμερινή περίοδο, με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους και λίγο έξω από την πόλη της Φλώρινας. Το χειρότερο όμως είναι αυτό που ακολούθησε και το θερμόμετρο αγγίζει τους -5 βαθμούς, προκαλώντας έτσι αρκετά προβλήματα σε όλους όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου φέτος φτάνει το ένα ευρώ το λίτρο.

Ο ηχοβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.