Παραπολιτικά (22/4/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Κάτω από ειδικές συνθήκες γιορτάσαμε φέτος τις Πασχαλινές γιορτές. Έπρεπε για να κυκλοφορήσουμε να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Σε διαφορετική περίπτωση τα πρόστιμα ήταν αβάσταχτα. Ευτυχώς, και θέλω αυτό να το επισημάνω, ο κόσμος τήρησε πιστά τις αποφάσεις της πολιτικής προστασίας και υπήρχε πολύ καλή αντιμετώπιση από τους αστυνομικούς στους δρόμους.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας είχε και τα θετικά της! Θα θυμάστε παλαιότερα ότι η πρώτη είδηση μετά τις γιορτές του Πάσχα ήταν οι δεκάδες θάνατοι και οι εκατοντάδες τραυματίες εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων. Τη φετινή εορταστική περίοδο δεν είχαμε ούτε τραυματία. Είδες ο κορωνοϊός;

Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα βγήκα για ρεπορτάζ και κατέγραψα την εικόνα στην πόλη της Φλώρινας. Ειλικρινά αγρίεψα! Ποτέ μου, στα 67 χρόνια, δεν έχω ξαναζήσει τόσο έρημη πόλη. Αρκεί αυτό το γεγονός να μας βγει σε καλό και να σταματήσουμε να μετράμε καθημερινά τα κρούσματα.

Μία ενδιαφέρουσα εκτίμηση για την προέλευση του νέου κορωνοϊού έκανε ο Γάλλος καθηγητής ιολογίας Λουκ Μοντανιέ. Ο Λουκ Μοντανιέ, που είναι ένας από τους επιστήμονες που ανακάλυψαν τον ιό του AIDS και έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο υποστήριξε ότι ο νέος κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο και προοριζόταν ως εμβόλιο κατά του HIV. «Το ατύχημα πρέπει να συνέβη στο Εθνικό Εργαστήριο Βιοασφάλειας στην πόλη Γουχάν της Κίνας. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από τον ιό είναι μέσω “ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων”». Θα ήθελα το σχόλιο του κ. Τσιόρδα επί του συγκεκριμένου σε κάποιο μελλοντικό δελτίο των 6μμ. Τροφή για σκέψη…

Δεν μας έφτανε ο κορωνοϊός, είχαμε τον μήνα Απρίλη και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Δυστυχώς, οι χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι στιγμής έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στη δενδροκομία. Εάν αυτά τα φαινόμενα συνεχισθούν, θα είναι άλλο ένα σοβαρό πλήγμα για τους αγρότες μας. Τα φρούτα θα τα βλέπουμε με τα κιάλια, όπως έλεγαν οι γέροντες στα χωριά μας.

Την έντονη αντίδραση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Βασίλη Τσίκαρη, προκάλεσε το έγγραφο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με υπογραφή του διοικητή της, Γιάννη Καρβέλη, με το οποίο γίνεται γνωστό στους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων ότι για οποιοδήποτε δημοσιογραφικό ρεπορτάζ θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενη αίτηση προς την ΥΠΕ και το ΕΚΕΠΥ- ΕΚΑΒ και αντίστοιχη γραπτή άδεια.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στην επιστολή του προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κάνει λόγο για ποδηγέτηση της ενημέρωσης των πολιτών και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συνεργήσει στη φίμωση κανενός. «Το δικαίωμα της πληροφόρησης και της ενημέρωσης δεν μπορεί να θυσιαστεί στο όνομα της οποιασδήποτε σκοπιμότητας», τονίζει ο κ. Τσίκαρης. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπούν τέτοιες ενέργειες…

“ΣΟΣ! Αν δεν βρούμε τα αίτια που δημιουργούν φονιάδες ιούς και μικρόβια και όλη τη γη να τη μετατρέψουμε σε σύγχρονα νοσοκομεία δεν θα αποφύγουμε το μοιραίο. Η φύση εκδικείται και το μέλλον δεν περιμένει.” (Πέτρος Βότσης)

Κλείνοντας, να ευχηθώ Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους! Ας είναι αυτή η δύσκολη περίοδος που βιώνουμε αφορμή για Ανάσταση εσωτερική στις ψυχές όλων μας!

Ο ηχωβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.