Παραπολιτικά (22/7/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τρίτη ώρα 09:00.Κατέβηκα από το μακρινό χωριό μου , 50 χλμ και κάτι για μια επείγουσα εργασία στη Δημόσια  Οικονομική Υπηρεσία Φλώρινας. Πλησίασα στην εξώπορτα, την οποία βρήκα κλειδωμένη. Η ανακοίνωση στην πόρτα έγραφε: «Εξυπηρετήστε μόνο με ραντεβού». Ίσως οι αρμόδιοι είχαν δίκιο. Κλείδωσαν την πόρτα φοβούμενοι τον κορωνοιό ή εξαιτίας του περιστατικού που συνέβη με το τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης; Το παράπονό μου δεν είναι, γιατί ήταν η πόρτα κλειστή. Θα μπορούσα να αποφύγω την ταλαιπωρία, αν η υπηρεσία είχε βγάλει μια δημόσια ανακοίνωση ενημερώνοντας τους πολίτες για τον τρόπο που μπορούν να εξυπηρετούνται. Είναι κάτι πολύ εύκολο και δεν κοστίζει τίποτα.

Το φετινό καλοκαίρι  ίσως είναι ίσως το πιο πλούσιο σε κουνούπια στην πόλη της Φλώρινας. Όπου σταθώ και όπου βρεθώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την έντονη παρουσία των κουνουπιών τα βράδια. Προσπαθούσα να εντοπίσω την εστία παραγωγής μέσα στην πόλη της Φλώρινας. Τελικά ήταν πολύ κοντά μου. Στο καλαίσθητο πάρκο του Σταθμού. Καλό θα είναι ο δήμος να προχωρήσει στον καθαρισμό της “λίμνης”, να κάνει απεντόμωση για να κοιμηθούν επιτέλους ήσυχοι οι κάτοικοι της περιοχής. Και να σκεφτείτε ότι το συγκεκριμένο έργο στο πάρκο του σταθμού ήταν από τα καλύτερα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Δήμαρχε σώσε μας!

Θα θυμάστε σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, είχαμε επισημάνει την λάθος απόφαση των αρμοδίων να ανοίξουν το τελωνείο της Νίκης για να μπορούν να εξέρχονται μόνο οι Έλληνες προς τη γείτονα χώρα, όπου όλοι γνωρίζουμε ότι έχει αυξημένα κρούσματα κορωνοιού. Μπορεί να φώναζαν όλοι οι τοπικοί μας άρχοντες, τους έγραφαν όμως στα παλιά τους τα παπούτσια, μέχρις ότου εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα και οι πολιτική προστασία έτρεχε και δεν προλάβαινε. Βέβαια, η ευθύνη είναι και δική μας, γιατί δεν συμμορφωνόμασταν στις υποδείξεις. Εγώ εύχομαι να είναι το μοναδικό κρούσμα που εμφανίστηκε και να την περάσουμε χωρίς ο ιός να πολλαπλασιαστεί στη Φλώρινα.

Με αφορμή την απολογιστική συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Κιοσέ και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Άμπα ήθελα να επισημάνω αυτό που επί σειρά ετών διαπιστώνουμε: Όσα χρήματα και να μας διαθέτουν, εάν δεν έχουμε έτοιμες μελέτες δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα στην περιοχή. Και μελέτες χωρίς το κατάλληλο προσωπικό δεν πρόκειται να γίνουν. Ενόψει και της μεταλιγνιτικής περιόδου που διανύει η Δυτική Μακεδονία. Αντιπεριφερειάρχες, τρέξτε για να προλάβουμε! Κανένας δεν μοιράζει χρήματα, Οι απορροφήσεις των κονδυλίων γίνονται, όταν έχουμε ετοιμότητα και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δε απολαύσαμε καλοκαίρι. Ίσως οι βροχοπτώσεις να ήταν χρήσιμες για τους γεωργοκτηνοτρόφους αλλά και η καλοκαιρία είναι απαραίτητη. Δεν μου έλειψε όμως τόσο πολύ ο ήλιος όσο, όπως μου έλεγε και ένας καλός φίλος, μας λείπουν τα πανηγύρια. Τι να τα κάνουμε τα πανηγύρια, όταν με την κατάσταση που επικρατεί και τις απαγορεύσεις λόγω κορωνοιού όλοι είμαστε για τα πανηγύρια..;

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.