Παραπολιτικά (23/10/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Λέμε πολλές φορές ότι και ο άγιος φοβέρα θέλει. Το λέω αυτό με αφορμή την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με μοναδικό θέμα τον κάθετο άξονα Φλώρινα – Ξινό Νερό. Είναι μια ευχάριστη είδηση αλλά έρχεται μετά τις έντονες αντιδράσεις από τους φορείς της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας για την έγκριση του έργου της σήραγγας της Κλεισούρας από το περιφερειακό συμβούλιο. Αρκεί και αυτήν τη φορά να μην μείνουμε σε αποφάσεις χωρίς αποτέλεσμα και επιτέλους η Φλώρινα να αποκτήσει τον δικό της κάθετο άξονα, γιατί είναι η μόνη πόλη της Ελλάδας -μαζί με τη Δράμα που δεν έχουν πρόσβαση στην Εγνατία Οδό.

Θα μεταφέρω έναν καταπληκτικό διάλογο μεταξύ δυο συριζαίων σε καφετέρια της Φλώρινας. Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια με αφορμή τη στάση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε. Φλώρινας. Ο ένας υποστήριζε ότι, με τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά της, ασχολείται με όλα τα άλλα θέματα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι μακριά από τα προβλήματα της Φλώρινας, λες και είναι βουλευτής Αθηνών. Ο άλλος προσπαθούσε να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά της βουλευτού λέγοντας ότι, με την παρουσία της στα κανάλια, προβάλλει τη Φλώρινα πανελλαδικά και ότι συμπεριφέρεται όπως ο κύριος Λιάνης. Εγώ θα συμπληρώσω ότι ο Λιάνης έβγαινε στα κανάλια μεν, έβαζε όμως πρώτα τα θέματα που αφορούσαν την Π.Ε. Φλώρινας. Αυτό περιμένουμε και από την κυρία Πέρκα…

Αναρωτιόταν ο φίλος μου ο Κώστας γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο έλλειμμα στην ενημέρωση των πολιτών της Φλώρινας από τους τοπικούς φορείς. Φίλε Κώστα, το ίδιο ερώτημα θέτουμε κι εμείς. Γιατί επί τρεις μήνες και κάτι οι βουλευτές μας δεν δώσανε ούτε μια συνέντευξη τύπου και επί πενήντα μέρες οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης (πλην του δημάρχου Αμυνταίου) δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με τους δημοσιογράφους; Εκτός κι αν έχουν επιλέξει να προχωρούν σε δράσεις και έργα με κλειστά χαρτιά.

Είχα επισημάνει από αυτήν τη στήλη ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη καθηγητών σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Φλώρινας. Τελικά, διαπιστώνω ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στα δικά μας σχολεία αλλά είναι πανελλαδικό φαινόμενο. Ήδη, στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, μαθητές και γονείς απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθηγητών στο γυμνάσιό τους. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση της κάλυψης των κενών στα σχολεία αλλά, αν περάσουν λίγες ακόμα εβδομάδες, πάει στράφι το πρώτο εξάμηνο.

Δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει, αλλά αξίζει τον κόπο να ενημερώσουμε ότι οι περιβόητες μπουλντόζες στο Ελληνικό, αν μπουν, θα μπουν στο τέλος του 2020. Επίσης δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει, αλλά όπως άκουσα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού που το αποτελούν οι πλούσιοι του πλανήτη, τετραπλασίασε τα τελευταία 20 χρόνια την περιουσία του! Βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.