Παραπολιτικά (23/12/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Άμεσα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τα διόδια, επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Σιάτιστας. Και ενώ οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής έχουν ανέβει στα κάγκελα ζητώντας τη μη λειτουργία τους, οι κυβερνητικοί βουλευτές, όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά απεναντίας κάνουν επιλογή προσώπων τα οποία πρόκειται να προσληφθούν σε αυτά τα διόδια. Τελικά πόσο αφελείς είμαστε που έχουμε ακόμα εμπιστοσύνη στους πολιτικούς μας.

Άκουσα πρώην βουλευτή και πρώην δήμαρχο της Κοζάνης να αναφέρεται στους λόγους που οδήγησαν την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης στο κόκκινο και σε τοπικό, αυστηρό lockdown λόγω της πανδημίας. Ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε ήταν και τα αυξημένα κρούσματα στις όμορες περιφέρειες Πέλλας και Φλώρινας χωρίς οι αρμόδιοι να απαγορεύσουν την είσοδο τους στην Π.Ε. Κοζάνης. Αλήθεια, γνωρίζει ο βουλευτης ότι η Π.Ε. Φλώρινας είχε μηδενικά κρούσματα και ενώ ή Κοζάνη ήταν στο κόκκινο, όλοι οι Κοζανίτες και Πτολεμαϊδιώτες έρχονταν για πικ νικ στη Φλώρινα; Όταν επιρρίπτουμε ευθύνες θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να μη ξεχνάμε τα δικά μας λάθη.

Όταν το φθινόπωρο πέρναμε μέτρα κατά της πανδημίας, δεν πίστευα ότι θα φτάναμε λίγο πριν από τις μέρες των εορτών των Χριστουγέννων να είμαστε σε χειρότερη κατάσταση. Μήπως και εμείς θα πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί και πιο προσεκτικοί τηρώντας στο έπακρο τις οδηγίες των επιδημιολόγων;

Παραμένω στο θέμα της πανδημίας για να μιλήσω και για το περιβόητο εμβόλιο. Ακούω ότι πρώτοι θα κάνουν το εμβόλιο οι γιατροί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να μείνουν για 2-3 εβδομάδες στο σπίτι γιατί θα είναι επικίνδυνοι φορείς. Εάν αυτό ισχύει, πως πρόκειται να λειτουργήσουν τα προνοιακά ιδρύματα της χώρας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ.) χωρίς προσωπικό;

Μπορεί να μην απολαύσουμε τις γιορτές όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ο Δήμος Φλώρινας φρόντισε με τον στολισμό της πόλης, να μας θυμίζει καθημερινά αυτές τις ημέρες των εορτών ότι ζούμε το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων.

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.