Παραπολιτικά (23/6/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Διάβασα το άρθρο έμπειρου συναδέλφου, ο οποίος παρακολούθησε τη συνέντευξη του Υφυπουργού Παιδείας στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Φλώρινας. Ένιωσα για άλλη μια φορά απογοήτευση γιατί όπως όλα δείχνουν με τους νέους νόμους το μέλλον των τμημάτων της Δυτικής Μακεδονίας δεν φαίνεται να  είναι πολύ ρόδινο. Σίγουρα δεν προβλέπεται να έρθουν τα δύο νέα τιμήματα που ονειρευόμαστε και μας είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση. Νέο τμήμα κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών και νέο τμήμα στη Γεωπονική Σχολή. Τώρα, εάν με τον νέο Νόμο δεν έχουμε εισαγωγή φοιτητών, τα υπάρχοντα τμήματα με βαθμούς κάτω από τη βάση, όπως προβλέπεται, σε λίγα χρόνια θα αντικρίζουμε μόνο τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Δεν μου αρκεί η τοποθέτηση του Υφυπουργού ότι «θα ενισχύσουμε οικονομικά τα τμήματα της Φλώρινας» γιατί αν δεν έχουν φοιτητές τι είδους ενίσχυση θα είναι αυτή; Εύχομαι να διαψευστούμε, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι τα τμήματα εύκολα χάνονται, όπως αυτό των Βαλκανικών Σπουδών. Άντε να δούμε, θα ανεβούνε οι βουλευτές μας στα κάγκελα;

Επειδή προβλέπεται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες των νέων εγκαταστάσεων στο Πανεπιστήμιό μας , δεν θέλω να πιστεύω ότι και σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε νέα κτίρια χωρίς φοιτητές.

Πολύς λόγος γίνεται και για ένα ακόμα μεγάλο θέμα, όπως είχα αναφέρει και στο προηγούμενο φύλλο για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει την Αλβανία με τη Θεσσαλονίκη. Αυτό κατά την άποψή μου είναι ένα έργο που εγώ το ακούω εδώ και κάμποσες δεκαετίες και είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να το δούμε να υλοποιείται ούτε τις επόμενες.

Δεν μας έφθαναν οι ανοιξιάτικες παγωνιές, το τελευταίο διάστημα έχουμε και έντονα φαινόμενα χαλαζοπτώσεων, τα οποία προκαλούν μεγάλες καταστροφές στα παραγωγές των γεωκτηνοτρόφων. Ήδη εξαιτίας των καιρικών φαινομένων και οι φραουλοπαραγωγοί της περιοχής μας φέτος δεν τα πήγαν καθόλου καλά. Είναι αυτονόητο, αφού όλο τον Ιούνιο είχαμε βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες, κάτι που δεν βοήθησε στην παραγωγή της φράουλας.

Άκουγα για την ομάδα εθελοντισμού που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φλώριανς. Είδα τις εθελόντριες να καλλωπίζουν την πλατεία της Τ.Κ. Δροσοπηγής εν όψει του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές και στους συμμετέχοντες που μου θύμισαν τους εθελοντές που τα παλιά χρόνια κατασκεύαζαν τα μεγάλα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στις τοπικές κοινότητες.

Ο ΗΧΩβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *