Παραπολιτικά (23/9/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Είχα αρκετό καιρό να περπατήσω στους δρόμους της πόλης της Φλώρινας και δυστυχώς διαπίστωσα ότι οι συνέπειες της πανδημίας πέρα από όσα ακούμε καθημερινά έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα λόγω και της οικονομικής κρίσης που έχει επέλθει. Είδα κλειστά μαγαζιά φίλων μου και αυτό με σόκαρε, διότι πρόκειται για νέα άτομα που δεν ξέρω από εδώ και πέρα με τι θα ασχοληθούν .Όπως όλα δείχνουν  ο κορωνοϊός αναμένεται να κλείσει και άλλα καταστήματα όχι μόνο καφενεία αλλά και εμπορικά.

Άκουσα στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ να μιλάει ο παπάς της Οξιάς , μιας περιοχής που επλήγη από τον Ιανό και απαντούσε σε όσα ακούστηκαν για την κίνηση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ Χαρδαλιά, ο οποίος έσκυψε να φιλήσει το χέρι του. Ο παπάς ήταν καταπέλτης στην απάντησή του. Δεν μπορεί μια περιοχή να έχει υποστεί βιβλική καταστροφή και τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρονται επί 24 ώρες στην κίνηση του κ Χαρδαλιά. Θα περιμέναμε να προβάλλουν το ίδιο ενδιαφέρον και για τα πολλαπλά προβλήματα που μας δημιούργησαν οι βροχοπτώσεις καταστρέφοντας σπίτια και στο σύνολό της την πρωτογενή παραγωγή.

Διάβασα ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η εγκατάσταση παραγωγής θερμικής ενέργειας , η οποία θα τροφοδοτήσει την Τηλεθέρμανση στην πόλη του Αμυνταίου και στις Τοπικές κοινότητες Φιλώτα και Λεβαίας. Όταν έγινε η πρόταση για την άμεση αντικατάσταση του τρόπου τροφοδοσίας της τηλεθέρμανσης λόγω κλεισίματος του εργοστασίου της ΔΕΗ κανείς δεν πίστευε ότι αυτό το έργο μπορεί να υλοποιηθεί και πολλοί περίμεναν να εκτεθούν οι τοπικοί άρχοντες που πήραν αυτήν την απόφαση. Εγώ συγχαίρω τους Δημάρχους του Αμυνταίου και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και κυρίως το προσωπικό της ΔΕΤΕΠΑ που κατάφεραν μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο να υλοποιήσουν το έργο και οι δημότες της περιοχής δεν θα μείνουν χωρίς θέρμανση.

Αναφέρθηκα στο κλείσιμο των καταστημάτων και δεν μπορώ να μην σχολιάσω αυτό που συμβαίνει κυρίως με μικρές τοπικές κοινότητες στην περιοχή. Εάν τις επισκεφτείς βραδινές ώρες σού δημιουργείται η αίσθηση ότι είναι ακατοίκητα χωριά. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι σε πολλές τοπικές κοινότητες έχουν κλείσει τα καφενεία και δεν έχουν που να πάνε οι γέροι να παίξουν το χαρτάκι τους. Ας ευχηθούμε ότι τα λόγια πολλών υπουργών ότι το 2021 θα είναι έτος ανάπτυξης κάτι που θα δώσει ζωντάνια στην ύπαιθρο, είναι αληθινά.

Κλείνοντας, σήμερα θα μεταφέρω αυτό που διάβασα από περιφερειακό σύμβουλο της πλειοψηφίας να κάνει σκληρή κριτική για την μέχρι σήμερα προσφορά της περιφερειακής αρχής στην περιοχή μας. Η αίσθησή μου είναι ότι τέτοιες αντιδράσεις βοηθούν, γιατί οι έχοντες παρωπίδες μάλλον κακό κάνουν στη λειτουργία των θεσμών. Εύχομαι το μήνυμα να φτάσει στους αποδέκτες…

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.