Παραπολιτικά (24/1/2018)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

«Την προηγουμένη τον επισκέφθηκα στο γραφείο του, στου Μαξίμου, και του είπα ότι «χαίρομαι που θα συζητηθεί το πρόβλημα αυτό, γιατί είναι ένα πρόβλημα για το οποίο εσείς οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να ντρέπεστε διότι αφήσατε από το 1944 να αιωρείται το όνομα Μακεδονία, έστω και στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβίας. Του διεμήνυσα, λοιπόν, ότι ήρθε η στιγμή της εθνικής αποκατάστασης.» Είναι λόγια του Μίκη Θεοδωράκη από το τελευταίο του άρθρο “Τι έγινε στο Υπουργικό Συμβούλιο το 1992 για το Σκοπιανό”. Εάν πράγματι τότε είχε εισακουστεί ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έχω την αίσθηση ότι σήμερα, όχι μόνο θα είχε ξεχαστεί το θέμα σε δέκα χρόνια, όπως είχε πει, αλλά θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση με τη γείτονα χώρα.

Παραμένω στο θέμα που αφορά το πρόβλημα της ονομασίας, και θα αναφερθώ στην ελάχιστη παρουσία των φλωρινιωτών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Την παρτίδα έσωσε η αναφορά του Φράγκου Φραγκούλη στην Τοπική Κοινότητα Κέλλης και συγκεκριμένα στον πρόεδρό της. Έμαθα ότι ο βουλευτής μας της Ν.Δ. έφτασε στο συλλαλητήριο γύρω στις 16:00 μ.μ. Δεν θέλω να πιστέψω τον φίλο μου που ισχυρίζεται ότι καθυστέρησε να έρθει γιατί τα… “κοπανούσανε”στη Χαλκηδόνα.

Συνάντηση προέδρων Τ.Κ. Δήμου Αμυνταίου 2018Η φωτογραφία είναι από τη συνάντηση των προέδρων του Δήμου Αμυνταίου, που έγινε στην Τοπική Κοινότητα Κέλλης, με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας. Εγώ ξέρω ότι τέτοιες χειραψίες γίνονται όταν πρόκειται για σημαντικές συμφωνίες. Λέτε να δούμε τους τέσσερις προέδρους σε νέο συνδυασμό;

Τέτοια συμπεριφορά μετά από μία τόσο σοβαρή σύσκεψη στην Αθήνα γύρω από ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά την Τοπική Κοινότητα Μελίτης και την τηλεθέρμανση, δεν έχω ξαναδεί! Ενώ ήταν στην αίθουσα καμιά δεκαριά άτομα, εκπρόσωποι φορέων από τη Φλώρινα, δυστυχώς ακούσαμε και διαβάσαμε τον Δήμαρχο Φλώρινας να ανακοινώνει ως προσωπική του επιτυχία το αποτέλεσμα της συνάντησης με την αρμόδια Γενική Γραμματέα, την οποία όμως, όπως αναφέρει και στο δελτίο τύπου του, κανόνισε ο Βουλευτής κ. Σέλτσας. Δυστυχώς, με τα όσα έχουν προηγηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια και το δούλεμα που έχουν φάει οι κάτοικοι της Τ.Κ. Μελίτης, δεν πρόκειται να πειστούν, φίλε Γιάννη, από τέτοιες συμπεριφορές…

Ήρθε στο mail μας ένα δελτίο τύπου από τον συνδυασμό “Μέτωπο Νίκης” της Ραχήλ Μακρή, το οποίο συνυπογράφει η περιφερειακή σύμβουλος Ελισσάβετ Παναγιωτίδου και αφορά το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τα νοικοκυριά της Δ. Μακεδονίας (θα δημοσιευτεί στο επόμενο φύλλο). Ελισσάβετ, σέβομαι το πρόσωπό σου, αλλά η παρουσία σου δίπλα σε κάθε άτομο που είναι απέναντι στον Περιφερειάρχη δεν είναι κι ότι καλύτερο. Τουλάχιστον, αυτό εισπράττω από τους πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας. Δεν θέλω να πιστέψω αυτό που μου είπε καλός μου φίλος στο Αμύνταιο, ότι μπορεί να τη δούμε και σε δελτίο τύπου της Χρυσής Αυγής, αρκεί να κατηγορεί τον Καρυπίδη!

Ελισσάβετ Παναγιωτίδου

Ο ηχωβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.