Παραπολιτικά (24/4/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ήταν η πιο θερμή εβδομάδα αυτή που μας πέρασε για την παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου στον Δήμο Φλώρινας. Αφορμή στάθηκε η προσχώρηση τεσσάρων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού της πλειοψηφίας στον συνδυασμό της μειοψηφίας του Δήμου Φλώρινας ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για τις επερχόμενες εκλογές. Αυτό δεν μπόρεσε να το χωνέψει ο Δήμαρχος και τους “καθάρισε” εν μια νυκτί. Καθαίρεσε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερίδη Πέτρο, τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Μπαρδάκα και τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ευαγγέλου Νικόλαο. Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπει ο νόμος, πρόεδρος εξελέγει ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεοφανίδης Δημήτριος.

«Είδαμε την αντιπολίτευση να συμπεριφέρεται με έναν τρόπο απαράδεκτο. Να μη θέλει να εφαρμοστεί ο νόμος. Αυτό είναι λυπηρό. Αν ο λαός της Φλώρινας θέλει αυτούς τους ανθρώπους αύριο να τον κυβερνήσει, ας τους επιλέξει. Ανθρώπους οι οποίοι δε σέβονται τη νομοθεσία». Αυτά δήλωσε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης ο Δήμαρχος Φλώρινας Γ.Βοσκόπουλος μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της εκλογής του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Αποδείχτηκε ότι ο Δήμαρχος δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν.

Παραμένουμε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας όπου επικράτησε αρκετή ένταση με αφορμή και το γεγονός ότι ο κ. Σερίδης κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι χρησιμοποίησε πλαστή υπεύθυνη δήλωση για την καθαίρεση του. Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έχει γίνει προσφυγή στη δικαιοσύνη, περιμένουμε τις εξελί ξεις το επόμενο διάστημα.

Έχω κουραστεί δυόμιση δεκαετίες να ακούω από τους υποψηφίους δημοτικούς και περιφερειακούς να έχουν ως πρώτο στόχο τη μείωση της ανεργίας, κάτι που δεν έχει δυστυχώς μέχρι σήμερα. Το ίδιο τροπάριο ακούω και από σημερινούς υποψηφίους περιφερειάρχες και δημάρχους, να έχουν δηλαδή στα προγράμματα τους ως πρώτο μέλημα τη μείωση της ανεργίας. Αλήθεια με ποιά εργαλεία κύριοι μπορείτε να το πετύχετε αυτό; Ας είμαστε λίγο σοβαροί γιατί ο κόσμος πλέον δεν μασάει χορτάρι.

Ασε που αν διαβάσει κανείς τα προγράμματα των υποψηφίων θα πάθει σοκ. Μείωση της ανεργίας, ανάπτυξη της γεωργοκτηνοτροφίας, ανάπτυξη του πολιτισμού, αποκατάσταση του οδικού δικτύου, αύξηση των τμημάτων στο πανεπιστήμιο, άμεση κατασκευή της τηλεθερμανσης, εξαφάνιση των αδέσποτων σκύλων κλπ. Υπάρχει κάποιος κάτοικος της περιοχής που δεν θα ήταν υπέρμαχος ολων αυτών των προεκλογικών εξαγγελιων;

Επειδή οι εκλογές πλησιάζουν (μένει ένας μήνας), στην Πρέσπα ο αριθμός των υποψηφίων μειώθηκε γιατί αποχώρησε ο κύριος Ρότσιας. Κάποιοι υποστηρί ζουν επίμονα ότι θα έχουμε αποχωρήσεις και στον Δήμο Αμυνταίου αλλά και στον Δήμο Φλώρινας. Κοντός ψαλμός αλληλούια, η 5η Μαΐου που είναι η τελευταία μέρα κατάθεσης των υποψηφιοτήτων είναι κοντά.

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *