Παραπολιτικά (24/7/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ψηλά στην επετηρίδα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η δική μας Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα. Αυτό φάνηκε από την επιλογή της στη «σκιώδη» κυβέρνηση που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας και στους τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου. Η κ. Πέρκα ορίστηκε Αναπληρώτρια Τομεάρχης για θέματα μεταφορών, με τη θέση του Τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών να πηγαίνει στον Γιώργο Βαρεμένο. Εμείς ευχόμαστε για άλλη μία φορά και στην κ. Πέρκα και στον κ. Αντωνιάδη να τα δώσουν όλα γιατί ο τόπος μας έχει τεράστιες ανάγκες σε θέματα υποδομών και μεταφορών, με κυρίαρχο το έργο του κάθετου άξονα.

Το άκουσα και δεν μπορώ να το πιστέψω! Τσουχτερό πρόστιμο καλούνται να πληρώσουν αρκετές επιχειρήσεις της Π.Ε. Φλώρινας οι οποίες στους χώρους λειτουργίας τους φιλοξενούσαν παιδικές χαρές. Αν είναι δυνατόν με αυτόν τον τρόπο να πιστεύουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη στην περιοχή μας. Τα πρόστιμα μπήκαν, όπως έμαθα, από τη Δημοτική Αρχή. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί δεν ενημερώθηκαν οι επιχειρηματίες για την αφαίρεση των εγκαταστάσεων και για το τι θα έπρεπε να κάνουν για να είναι νόμιμες οι παιδικές χαρές. Γιατί με τέτοια πρόστιμα, για να σηκώσουν κεφάλι πρέπει να περάσει μία δεκαετία…

Το καλύτερο που άκουσα για το φράγμα Τριανταφυλλιάς και δεν πρόκειται ποτέ να το ξεχάσω ήταν αυτό που μου είπε κυρία από την Κάτω Υδρούσα: «Μας έκαναν ένα φράγμα για να βγαίνουν φωτογραφία οι νεόνυμφοι της περιοχής!». Αλήθεια, πόσο δίκιο έχει! Είναι κάτι που είχα επισημάνει στους υπεύθυνους την ημέρα παραλαβής του φράγματος. Βάλατε το τηγάνι στη φωτιά χωρίς να έχετε ψάρια να τηγανίσετε! Εύχομαι η δέσμευση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντωνιάδη να γίνει πράξη και να συνεχιστούν οι εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης ότι χρηματοδοτείται η ολοκλήρωση του αρδευτικού της περιοχής με κάμποσα εκατομμύρια.

Ίσως σας έχει κουράσει το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά πολλούς συμπολίτες μας τους απασχολεί το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την παρουσία των αδέσποτων σκυλιών τους τελευταίους μήνες στο πάρκο στην είσοδο της πόλης μας. Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε και σχετικό ρεπορτάζ γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και τις πρωινές ώρες, κυρίως οι γυναίκες και τα παιδιά φοβούνται να πλησιάσουν την περιοχή. Και μιλάμε πραγματικά για μαντρόσκυλα! Ευχόμαστε η νέα δημοτική αρχή να επιληφθεί του θέματος με τη δέουσα σοβαρότητα για την οριστική επίλυσή του.

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τη συζήτηση στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. Άκουσα πολλά για το μέλλον της ΔΕΗ, για ζητήματα υγείας, για την Παιδεία, εκείνο όμως που με εντυπωσίασε για άλλη μια φορά ήταν οι πολλές αναφορές που έγιναν στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας. Εδώ και κάμποσες δεκαετίες, από όλους τους νεοεκλεγμένους αρχηγούς των κομμάτων και υπουργούς ακούω ότι πρώτος στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Αλήθεια, τι μεσολαβεί και όλα αυτά στην πορεία πάντα μένουν στα λόγια; Γιατί, πράγματι, η γραφειοκρατία, και σε τοπικό επίπεδο, ταλαιπωρεί αφάνταστα τους πολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αποτυχίας αποτελεί η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το 2004, ο οποίος με σημαία το σύνθημα «Αλλάζουμε τη διοίκηση» κέρδισε τις εκλογές. Μετά από λίγα χρόνια, δήλωνε: «Δεν το κατάφερα γιατί δεν μου το επέτρεψαν οι συνδικαλιστές!».

Δυστυχώς, την ώρα που γράφεται η στήλη, λάβαμε τη δυσάρεστη είδηση ότι κατέληξε ο τραυματισμένος οδηγός του αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με τραίνο στη διάβαση του Ξινού Νερού. Ευχόμαστε από καρδιάς συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.