Παραπολιτικά (25/11/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ξεφυλλίζοντας το φύλλο της σημερινής εφημερίδας, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλές αναφορές στο κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Αμύνταιο και του ενός υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη της Φλώρινας. Δεν ξέρω εάν έπρεπε ή όχι να κλείσει ένα από τα δυο υποκαταστήματα της Πειραιώς, εκείνο όμως που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους του Αμυνταίου είναι το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής. Ίσως να είναι σύμπτωση αλλά με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας το Αμύνταιο έχασε τα γραφεία του ΙΚΑ, τα γραφεία του ΟΑΕΔ και το υποκατάστημα της Alpha Bank. Τώρα κλείνει και η Εθνική Τράπεζα. Εγώ θα χαρακτήριζα ιστορικές αυτές τις αποφάσεις για την πόλη του Αμυνταίου η οποία με αυτές τις ενέργειες οδηγείται σε περαιτέρω απομόνωση. Βέβαια μη ξεχνάμε ότι και η Φλώρινα έχασε ένα σημαντικό τμήμα στο Πανεπιστήμιο της, αυτό των Βαλκανικών Σπουδών. Περιμένω να δω τι θα έρθει το επόμενο διάστημα στην περιοχή μας για να καλύψει και το τεράστιο κενό που θα δημιουργηθεί με το κλείσιμο του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Αμύνταιο.

Αποδεικνύεται ότι παρά την πανδημία, η Φλώρινα παράγει ειδήσεις και βλέπουμε αντιδράσεις από όλους σχεδόν τους φορείς για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής στο Αμύνταιο εκτός από τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος δεν έχει αντιδράσει ακόμη και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη θέση του για το σοβαρό αυτό θέμα.

Τελικά, κάναμε το θαύμα μας και εκεί που δεν είχαμε κανένα κρούσμα κορωνοϊού και είμασταν παράδειγμα προς μίμηση, καταφέραμε να κατακτήσουμε την πανελλαδική πρωτιά σε κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού. Για να φτάσουμε όμως στο σημείο αυτό, υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και θα επαναλάβω ότι ήταν “έγκλημα” να επιτρέψουν την μετακίνηση κατοίκων από “κόκκινες” περιοχές στη περιοχή μας με αποτέλεσμα να μεταφερθεί ο ιός και εδώ και σήμερα τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Εύχομαι να μην επαναλειφθούν παρόμοια λάθη γιατί είμαστε μια μικρή κοινωνία και πολύ εύκολα γίνεται η διασπορά του ιού.

Όπως όλα δείχνουν, εξαιτίας της έξαρσης που παρατηρείται σε πανελλαδικό επίπεδο με τη διασπορά του covid-19, πολύ δύσκολα θα αποφύγουμε τον περιορισμό που μας έχει επιβάλλει η κυβέρνηση μετά τις 30 Νοεμβρίου οπότε και λήγει το απαγορευτικό. Δυστυχώς, δεν πρόκειται να απολαύσουμε το δεκαπενθήμερο των Χριστουγέννων και μάλλον αντί για ρεβεγιόν θα έχουμε ρεβεγιόκ. Προκειμένου όμως να αποφύγουμε την εξάπλωση του επικίνδυνου αυτού ιού, προτιμώ να παραμείνω σπίτι μου για να απολαύσω τις επόμενες μεγάλες γιορτές αφού θα έχει κυκλοφορήσει και το εμβόλιο.

Άκουσα σε ραδιοφωνική παρέμβαση, φίλο ακροατή από τη Δράμα να διαμαρτύρεται για την ανομβρία που επικρατεί στην περιοχή του σε αντίθεση με τις πλημμύρες που συνέβησαν στη Νότια Ελλάδα και στη Κρήτη. Διαμαρτυρίες έχουμε και από τους δικούς μας αγρότες γιατί και εδώ έχει καιρό να βρέξει, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται τα σπαρτά μας. Λίγη υπομονή και σε μια εβδομάδα περίπου μας έρχεται ο χειμώνας που δεν μπορεί να μην φέρει και τα χιόνια του.

Ο ΗΧΩβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.