Παραπολιτικά (26/12/2018)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Άκουσα σήμερα στην ΕΡΑ Αθηνών δημοσιογράφο από τα Τρίκαλα να αναφέρεται στην επισκεψιμότητα τις μέρες των Χριστουγέννων στη περιοχή. Εδώ και δέκα μέρες η πληρότητα στα ξενοδοχεία των Τρικάλων ξεπέρασε το 100% και πολλοί επισκέπτες επέλεξαν και ξενοδοχεία της Λάρισας. Όχι για να παρακολουθήσουν κάποιο ιδιαίτερο έθιμο αλλά επειδή η τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής πρόβαλλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ορεινούς όγκους όπως την Ελάτη και το Περτούλι. Α, ρε Φλώρινα, κάποτε ήσουν ο μοναδικός χειμερινός προορισμός τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν το έθιμο των φωτιών και το χιονοδρομικό μας κέντρο. Δυστυχώς σήμερα η Φλώρινα τις ημέρες αυτές ακούγεται μέχρι τα σύνορα με την Έδεσσα και τη Κοζάνη. Επειδή σε πέντε μήνες έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές, παροτρύνω τους υποψηφίους για τον Δήμο Φλώρινας να έχουν ως σημαία στο πρόγραμμα τους την προβολή της περιοχής το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων.

Δυστυχώς, όπως μας δήλωσε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, η κίνηση στα μαγαζιά της πόλης ήταν υποτονική. Πρόεδρε, πως θα έχουμε αυξημένη κίνηση όταν κάθε χρόνο μειώνεται αισθητά ο τουρισμός αυτές τις χρονιάρες μέρες όπως άλλωστε δηλώνουν και οι ίδιοι οι ξενοδόχοι;

Επανέρχομαι σε εορταστική εκπομπή της ΕΡΑ Αθηνών όπου άκουσα έναν άλλον δημοσιογράφο από το εξωτερικό να αναφέρεται στα έθιμα των Χριστουγέννων που διατηρούν οι Έλληνες της Αυστραλίας. Μεταξύ άλλων είπε και το εξής καταπληκτικό. Ο τελευταίος μετανάστης που ήρθε στην Αυστραλία ήταν το 1970. Δυστυχώς από το 2010 και μετά ξαναείδαμε Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία. Αυτό έκαναν οι πολιτικές των κομμάτων. Όταν υπήρχε η δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης εμείς τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις τις κατασπαταλούσαμε.

Τσουχτερό είναι το κρύο το τελευταίο δεκαήμερο και είναι προσαρμοσμένο στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Έτσι για να θυμόμαστε ότι έχουμε Χριστούγεννα. Το μόνο που δεν θύμιζε Χριστούγεννα ήταν τα κλειστά μαγαζιά ανήμερα της εορτής και οι λιγοστοί επισκέπτες έψαχναν στέκι για να απολαύσουν το μεσημεριανό τους φαγητό. Το έχω ξαναγράψει και άλλες χρονιές. Γιατί δεν υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των καταστημάτων εστίασης έτσι ώστε να παραμένουν τόσα ανοιχτά όσα χρειάζονται για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο;

Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την περιοχή μας ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός. Πέρασε από το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, το Νοσοκομείο Φλώρινας και το Κέντρο Υγείας Πρεσπών. Είχε μαζί του σημαντικά δώρα και για τις τρεις δομές αρκεί αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες να έχει και συνέχεια γιατί ιατρικές μονάδες χωρίς ιατρικό προσωπικό δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλό δρόμο, όπως δήλωσε και ο Υπουργός. Δεν πρέπει όμως η προσπάθεια αυτή να εγκαταλειφθεί. Ήδη με τη στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου με τρεις φυσιάτρους, η μονάδα αναβαθμίζεται αισθητά. Με το διορισμό δυο παιδιάτρων στο Νοσοκομείο της Φλώρινας δεν λειτουργεί μόνο η παιδιατρική αλλά μετά από αρκετούς μήνες ξεκίνησε τη λειτουργία της και η μαιευτική κλινική. Ακούω ευχάριστα νέα και για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Πρεσπών. Άντε και εις ανώτερα.

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.