Παραπολιτικά (26/8/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δικαιολογημένη η απογοήτευση του φίλου μας του Γιώργου, που τον ανάγκασαν να προχωρήσει στην ακύρωση των εκδηλώσεων ΠΡΕΣΠΕΣ 2020 κάτι που θα γίνει μετά από 31 χρόνια  ανελλιπούς παρουσίας. Κατά τον κ. Λιάνη η πίεση που ασκήθηκε από την κοινή γνώμη ήταν η αιτία που οδήγησε τους τοπικούς παράγοντες να προχωρήσουν σε αυτήν την πρόταση προς το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού των Πρεσπών. «Είμαι υποχρεωμένος να παρανομήσω» επεσήμανε ο κ.Λιάνης, αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση της κυβέρνησης αλλά ούτε κάποιος νόμος που να απαγορεύει την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων. Φίλε Γιώργο, οι εκδηλώσεις των Πρεσπών είναι πλέον θεσμός κι ο θεσμός αυτός θα παραμείνει για τα επόμενα χρόνια. Ο κορωνοιός όχι μόνο το Φεστιβάλ των Πρεσπών ακύρωσε, αλλά Παγκοσμίως ακύρωσε τεράστιες εκδηλώσεις, ακόμα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χωρίς κορωνοιο του χρόνου είμαι σίγουρος ότι τα Πρέσπεια 2021 θα μείνουν στην ιστορία.

Παραμένω στο θέμα για να επισημάνω ότι επί 31 ολόκληρα χρόνια οι εκδηλώσεις των Πρεσπών γινόταν χωρίς κανένα πρόβλημα και το σημαντικότερο, ουδέποτε το τριήμερο των εκδηλώσεων είχαμε βροχοπτώσεις! Λες και είχε κάνει συμφωνία με τον Θεό ο Λιάνης!

Σε ότι έχει σχέση με την επικινδυνότητα του κορωνοιου στη Φλώρινα ο κ. Λιάνης ήταν σκληρός απέναντι στους αρμοδίους, οι οποίοι δεν παρεμβαίνουν σε συγκεκριμένους χώρους, όπου δεν τηρείται κανένα από τα προτεινόμενα μέτρα της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής και όταν μας το είπε αυτό θυμήθηκε την ιδιότητα του δημοσιογράφου λέγοντας ότι όλα αυτά τα στοιχεία που μας καταθέτει είναι μέσα από δική του έρευνα στην πόλη της Φλώρινας. Πιστεύω ότι αναφερόταν σε συγκεκριμένο πολυσύχναστο σημείο της πόλης, κατά το ποτάμι μεριά. Εάν πράγματι είναι έτσι, για να μην ψαχνόμαστε, καλό θα είναι οι έχοντες την ευθύνη να μεριμνήσουν για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Ένα πουλάκι από τον Αετό με πληροφόρησε ότι εκεί πέφτει πέλεκυς, όταν δεν τηρείται ο Νόμος. Δεν θέλω να πιστέψω ότι οι γριούλες που ήταν στον Ιερό Ναό του Αετού χωρίς μάσκα θα πληρώσουν πρόστιμο, γιατί λέγεται ότι μπούκαραν αστυνομικοί και επέβαλαν πρόστιμο σε όλους τους παρευρισκόμενους και δεν ξέρω αν φορούσε μάσκα κι ο φίλος μου ο παπάς του χωριού.

Βρε πως μας κατάντησε ο κορωνοιός, τα έχουμε ξεχάσει όλα! Ούτε για έργα μιλάμε, ούτε για ανεργία ούτε για απολύσεις. Εάν κρατήσει η πανδημία κανένα χρόνο ακόμα, ζήτω που καήκαμε. Βάλτε σκορδάκι, που έλεγε ο φίλος μου ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος (Υπουργός εργασίας), όταν εγκαινίασε τις εργατικές κατοικίες του οικισμού 5 στην Φλώρινα. Γιατί, αν πάμε έτσι, είναι σίγουρο ότι θα βιώσουμε περίοδο πείνας.

Ο ΗΧΩβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.