Παραπολιτικά (26/8/2017)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Διανύουμε την εβδομάδα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2017». Στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας βρίσκεται το ενδεχόμενο να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις του Αγίου Αχιλλείου ο Πρωθυπουργός της χώρας. Ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδηλώσεων κ. Λιάνης δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι παρών στις εκδηλώσεις, τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν άγνοια και μάλιστα υποστηρίζουν ότι είναι αντίθετοι σε τέτοιου είδους φιέστες. Φίλε Γιάννη, φαίνεται ότι είσαι τυχερός και, όπως όλα δείχνουν, μάλλον θα γλυτώσεις τα χίλια πρόβατα και τα πεντακόσια γίδια που θα έπρεπε να σφάξεις σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας περνούσε τη γέφυρα του Αγίου Αχιλλείου.

Η κόντρα για την έλευση του Πρωθυπουργού δεν αφορά μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε και μεταξύ των διοργανωτών και του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιάννη Αντωνιάδη, ο οποίος, σε συνέντευξη τύπου, χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ως ανεπιθύμητο στη Φλώρινα. Η τελευταίες εξελίξεις μου θυμίζουν τις παλιές εκείνες εποχές, όταν η Ν.Δ. ήταν απέναντι στις εκδηλώσεις των Πρεσπείων. Προς όφελος πάντως του τόπου μας, καλό θα είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την περιοχή να μην αποτελούν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Βέβαια δεν πρέπει να λησμονούμε, αν και πέρασαν αρκετές μέρες, τη δημόσια αλληλογραφία των γιατρών του νοσοκομείου της Φλώρινας, η οποία βρέθηκε για καιρό στο επίκεντρο της τοπικής ειδησεογραφίας. Θα συμφωνήσω με τους πιο συνετούς, οι οποίοι εξέφρασαν δημόσια την άποψή τους, ότι σε καμία περίπτωση το αγαθό της δημόσιας υγείας δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των γιατρών, που καλούνται σε πολλές περιπτώσεις να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Αναμένουμε την απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει διοικητή με προσόντα, που θα μπορέσει να δώσει λύση στα πολυετή και πολύπλευρα προβλήματα που παρουσιάζει το νοσοκομείο της Φλώρινας. Εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο, καλώ τους πολίτες της περιοχής να αναλάβουν δυναμικές πρωτοβουλίες, για να πιέσουν τους… “ταραξίες”, ώστε να σταματήσουν να αναστατώνουν το κλίμα του νοσοκομείου. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το επίπεδο της δημόσιας υγείας αποτελεί βασικό στοιχείο πολιτισμού μιας χώρας.

Είχα την τύχη να είμαι παρών σε ένα περιστατικό που πραγματικά με ξάφνιασε, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Πιπερολογίες» στην Τοπική Κοινότητα Αετού. Μετά από είκοσι χρόνια, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το ΣΔΟΕ και επέβαλε πρόστιμο στον διοργανωτή σύλλογο, γιατί προσέφερε δωρεάν τοπικά εδέσματα, που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του χωριού, με βασικό προϊόν την πιπεριά. Εάν, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύετε ότι με τα ελάχιστα ευρώπουλα του προστίμου θα επιλύσετε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Το μόνο που θα καταφέρετε με τέτοιες πρακτικές είναι να καταργηθούν παρόμοιες εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν αν μη τι άλλο με τον καλύτερο τρόπο τα τοπικά μας προϊόντα, όπως η πιπεριά και η πατάτα. Και το αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι, την ώρα που οι ελεγκτές επέβαλλαν το πρόστιμο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε προς τους παρευρισκόμενους για το πώς το βασικό αυτό τοπικό προϊόν της πιπεριάς μπορεί να αποτελέσει πηγή πλούτου για την τοπική οικονομία.

Αγαπητοί φίλοι του ΣΔΟΕ, καλό θα είναι, αντί να τρέχετε στα πανηγύρια για να κόβετε πρόστιμα, να κάνετε μια βόλτα στα διάφορα φαγάδικα, όπου αν τολμήσεις και ζητήσεις απόδειξη σε κοιτάνε σαν να κατέβηκες από τον Άρη!

Και επειδή σε λίγες μέρες μας αποχαιρετά το καλοκαίρι και πλησιάζει η χειμερινή περίοδος, αρχίζει και η έντονη φημολογία σχετικά με τους υποψηφίους σε Δήμους και Περιφέρεια. Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε επίπεδο περιφέρειας, πέρα από την κάθοδο του κ. Καρυπίδη. Στους δικούς μας Δήμους από την άλλη, πολλά ονόματα ακούγονται για τον Δήμο Αμυνταίου, αλλά και για τον Δήμο Φλώρινας. Σε επόμενη δημοσίευση θα έχουμε τη δυνατότητα να σας μεταφέρουμε ονόματα υποψηφίων που δηλώνουν πρόθυμοι να κατέβουν ως επικεφαλείς συνδυασμών. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα έχουμε αρκετές εκπλήξεις και στους δύο Δήμους.

Θα κλείσω και σήμερα με το γνωστό τροπάριο της τηλεθέρμανσης. Άκουσα σε σχετικό ρεπορτάζ ότι οι εργασίες στον αγωγό σύνδεσης του εργοστασίου με τη Φλώρινα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Εγώ πάντως, περνάω καθημερινά από τα συγκεκριμένα σημεία και βλέπω το ένα συνεργείο να υπολειτουργεί και το άλλο να είναι τελείως εξαφανισμένο. Θα είμαι πολύ ευτυχής, όπως άλλωστε και όλοι οι φλωρινιώτες, εάν η σύνδεση που θα τελείωνε τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τους εργολάβους, θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του έτους.

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.