Παραπολιτικά (27/1/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Θα ξεκινήσω σήμερα κάνοντας ειδική αναφορά σε μια πρωτοβουλία των ανθρώπων του συνεταιρισμου “ΒΟΚΕΡΙΑΣ 551” Μανιακίου. Για δεύτερη φορά εν μέσω πανδημίας αποφάσισαν με τη βοήθεια του Επιμελητηρίου Φλώρινας να προσφέρουν 10 τόνους μήλα σε ανήμπορες οικογένειες. Την πρώτη φορά τα μήλα δόθηκαν στο γηροκομείο μαζί με ποσότητα φασολιών που προσέφερε ο συνεταιρισμός της Πρέσπας. Πραγματικά η κίνηση αυτή με συγκίνησε ιδιαίτερα γιατί πριν πολλά χρόνια τα μήλα τα πετούσαμε για να πάρουμε επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εύχομαι στους νέους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα να συνεχίσουν αυτό το θεάρεστο έργο, στον βαθμό που τους επιτρέπουν τα οικονομικά τους.

Διαβάζω τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών και εκπλήσσομαι. Πως είναι δυνατόν ενώ η ικανοποίηση των πολιτών από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες να μειώνεται στο 50% από προηγούμενες δημοσκοπήσεις και το ποσοστό του πρώτου κόμματος να παραμένει σταθερό στο ίδιο νούμερο; Στα ίδια νούμερα βέβαια παραμένουν και τα ποσοστά των άλλων κομμάτων. Έχει σημασία φυσικά ποιός κάνει τη δημοσκόπηση. Εάν είναι φιλοκυβερνητικό το μέσο, βγάζει τα νούμερα που θέλει η κυβέρνηση. Εάν ειναι αντιπολιτευτικό βγάζει τα νούμερα που θέλει η αντιπολίτευση… Αλήθεια μέχρι πότε θα μας κοροϊδεύουν;

Επειδή βιώνουμε σχεδόν έναν χρόνο την πανδημία του COVID-19 θέλω για να έχετε μια εικόνα, να μεταφέρω τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ με τους θανάτους της τελευταίας πενταετίας. Μεταξύ του 2019 και 2020 είχαμε μια αύξηση των θανάτων κατά 6%. Μεταξύ του 2018 και 2019 είχαμε μια μείωση του 3%. Μεταξύ του 2017 και 2018 είχαμε αύξηση 6% και μεταξύ του 2016 και 2017 είχαμε μείωση κατά 3%. Διαβάζοντας αυτά τα νούμερα θα μπορούσε κανείς να πει ότι η αύξηση των θανάτων από την πανδημία δεν έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό των αριθμό των θανάτων, γιατί η αύξηση της τελευταίας χρονιάς είναι ίδια με αυτή που είχαμε και πριν δυο χρόνια. Εύχομαι να ξεπεραστεί αυτό το μαρτύριο της πανδημίας που επηρεάζει όλους μας και να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα.

Όταν οι πολιτικοί χάνονται από την επικαιρότητα, μπορεί να ανακαλύψουν μεθόδους για να ασχολούνται μαζί τους τα μέσα ενημέρωσης όπως έγινε τελευταία με την περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά. Σε μια κρίσιμη στιγμή για τα ελληνοτουρκικά θέματα, με τη δική του παρέμβαση έκανε αντιπολίτευση στο κόμμα του. Με τον τρόπο αυτό, θα έλεγα εγώ, κατάφερε να εμφανιστεί στην επικαιρότητα γιατί το τελευταίο διάστημα τον είχαμε χάσει. Βέβαια, η κίνηση αυτή δεν εξέπληξε ακόμα και κομματικά στελέχη της παράταξης του, όπως τη Ντόρα Μπακογιάννη η οποία μίλησε για μια συνηθισμένη πρακτική του κ. Σαμαρά που είχε ακολουθήσει και τον πατέρα Μητσοτάκη. Το θέμα είναι να μην την πληρώνει η χώρα.

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το νέο νομοσχέδιο του Υπ.Παιδείας που όπως λένε οι εμπλεκόμενοι φορείς θα οδηγήσει σε συρρίκνωση τα περιφερειακά πανεπιστήμια. Εμένα ειλικρινά αυτή η πολιτική της κυβέρνησης δεν με εκπλήσσει. Γιατί επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας η Φλώρινα έχασε το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών. Αλήθεια τι λένε για το θέμα οι λαλίστατοι κατά τα άλλα βουλευτές της Ν.Δ. στη Δυτική Μακεδονία; Καλά μου έλεγε ένας φίλος μου: “Σιγά να μην τους υπολογίζει τους δικούς μας βουλευτές η κυβέρνηση…”. Έχει δίκιο βέβαια ο φίλος γιατί αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν αξιοποίησε κανέναν σε υπουργική θέση στον τελευταίο ανασχηματισμό.

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.