Παραπολιτικά (27/4/2022)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Σαν μάννα εξ ουρανού περίμεναν τις Άγιες Μέρες του Πάσχα οι απανταχού Έλληνες. Αυτό φάνηκε από τη μεγάλη συμμετοχή στις θρησκευτικές εκδηλώσεις αλλά και τη μεγάλη έξοδο από τα αστικά κέντρα στα χωριά. Αυτό συνέβη και στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, όπου χιλιάδες ήταν οι πιστοί που ακολούθησαν τους Επιτάφιους και συμμετείχαν στην Ανάσταση. Φυσικά και ήταν δικαιολογημένη αυτή η αντίδραση μετά από δυο χρόνια κορωνοιού.

Σε όλα αυτά που έζησαν τις μέρες του Πάσχα οι Φλωρινιώτες, πολύ καλός σύμμαχος ήταν ο καταπληκτικός ανοιξιάτικος καιρός, ο οποίος εκτός των άλλων βοήθησε και στην ανθοφορία. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, φέτος θα απολαύσουμε τα οικολογικά μας προϊόντα τα οποία την περασμένη χρονιά είχαν καταστραφεί.

Το ταχυδρομικό μου περιστέρι μου μετέφερε μια είδηση ότι έχουμε αλλαγή διοίκησης στο νοσοκομείο της Φλώρινας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διοικητής αναλαμβάνει από τον επόμενο μήνα ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Μάντσος. Του ευχόμαστε καλή θητεία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σε ένα πολύ ευαίσθητο τομέα, όπως είναι το συγκεκριμένο προνοιακό ίδρυμα.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση στην τοπική Κοινότητα Αχλάδας. Αφορούσε το αίτημα των κατοίκων να γίνει συνολική μετεγκατάσταση των τριών οικισμών και να μη συνεχίσει τις εξορυκτικές εργασίες η εταιρεία Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας στον χώρο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό. Αναλυτικά λεπτομέρειες για τα όσα ακούστηκαν στη Γενική Συνέλευση θα έχουμε στο επόμενο φύλλο.

Μετά τα πασχαλινά τριήμερα και τα τετραήμερα ακολουθεί άλλο ένα τριήμερο, αυτό της Πρωτομαγιάς, αφού οι εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής 1 Μαΐου μεταφέρονται για τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Κάνω έκκληση στους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που διοργανώνουν τα σωματεία, για να διατρανώσουν το μέγεθος, τη βαρύτητας και τη σημασία της ημέρας για τους εργαζόμενους.

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *