Παραπολιτικά (27/5/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεκίνησαν και οι εργασίες από τους εργολάβους στους οδικούς άξονες, έργα που υλοποιούν η Περιφέρεια και οι Δήμοι της περιοχής. Πληροφορούμαι ότι οι παρεμβάσεις είναι στοχευμένες και γίνονται σε σημεία όπου για πολλά χρόνια υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, όπως ο οδικός άξονας Αγία Παρασκευή – Νίκη. Το κονδύλιο είναι αρκετά μεγάλο από πλευράς Δήμου Φλώρινας και θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος οδικών αξόνων με πολλά προβλήματα.

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει συνεργασία όλων των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για να εξεταστούν από κοινού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχής μας, όπως ο κάθετος άξονας (άραγε σε ποια φάση βρίσκεται;), ο ΑΗΣ Μελίτης (αλήθεια τι γίνεται με τους εργαζόμενους στα ορυχεία;), οι εργάτες γης στις αγροτικές καλλιέργειες (θα έρθουν φέτος εισαγόμενοι εργάτες;) και άλλα. Δεν μπορεί ο καθένας να λειτουργεί μεμονωμένα και να μην γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά…

Με αφορμή την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των φορέων, θα ήθελα να απαντήσω σε έναν καλό μου φίλο, ο οποίος συχνά-πυκνά με ρωτάει: «Τι γίνεται επιτέλους σε αυτόν τον τόπο και δεν ακούμε τίποτα από τους αρμόδιους;». Πράγματι, είναι γεγονός ότι υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι και αυτοί που θα μεταφέρουν την είδηση στους πολίτες.

Όλα τα περίεργα μας έχουν προκύψει μέσα στο 2020! Δεν θα αναφερθώ σε όσα ζήσαμε τους τελευταίους μήνες, απλά θα επισημάνω αυτά που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες με απρόβλεπτες συνέπειες. Μιλάω για τα καιρικά φαινόμενα που από τη μία μας ανεβάζουν το θερμόμετρο στους 40 βαθμούς και από την άλλη μας φέρνουν χιονοπτώσεις στα ορεινά στα τέλη Μαΐου! Για να αντιληφθεί κανείς το περίεργο αυτό φαινόμενο, αρκεί να επισκεφτεί τα κτήματα παραγωγής φράουλας, τα οποία έχουν επηρεαστεί έντονα από τις περίεργες αυτές μεταβολές με αποτέλεσμα η φράουλα να έχει χάσει και από εμφάνιση και από νοστιμιά…

Και σε προηγούμενα φύλλα είχα αναφέρει κάποια από τα θετικά των περιοριστικών μέτρων. Ένα από αυτά ήταν και το κλείσιμο των τελωνείων. Όπως μου έλεγε ο φίλος μου ο Κώστας, τουλάχιστον πολλά ευρώπουλα παρέμειναν στον τόπο μας γιατί δεν πήγαμε για αγορές στις γειτονικές χώρες. Για όσους δεν έχουν επισκεφτεί την περιοχή, είναι δύσκολο κάποιος να περιγράψει γιατί γίνεται αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου στον πρόσφατα κατασκευασμένο πεζόδρομο στον ποταμό Σακουλέβα, κοντά στη γέφυρα που οδηγεί στον Άγιο Γεώργιο. Νεαροί κατέστρεφαν τα ξύλα για αιτία… πολύ περίεργη, χωρίς όμως να αναλογιστούν ότι η οικονομική ζημιά που θα υποστεί τώρα ο Δήμος για την αντικατάστασή τους είναι μεγάλη και δυστυχώς θα την επωμιστούμε όλοι οι δημότες. Εδώ ισχύει αυτό που λένε «Το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν». Καλό θα είναι όποιος αντιλαμβάνεται τέτοιου είδους καταστροφικές συμπεριφορές από νεαρούς, να ενημερώνει τους αρμόδιους.

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.