Παραπολιτικά (26/5/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ακούμε και διαβάζουμε για έργα στην Π.Ε. Φλώρινας αλλά έργα δεν βλέπουμε. Μου έλεγε καλός μου φίλος τον οποίο συνάντησα στον πεζόδρομο της Φλώρινας. Διάβασα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας (μου επισήμανε) για τη συνοριακή διάβαση των Πρεσπών. Είναι σαν το γεφύρι της Άρτας. Εδώ και κάμποσα χρόνια ακούω ότι ανοίγει ο μεθοριακός σταθμός στον Λαιμό της Πρέσπας αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα είμαστε ακόμα στις συζητήσεις για την εκτέλεση του έργου. Οι Πρεσπιώτες περίμεναν την υλοποίηση αυτού του έργου μήπως τυχόν και αυξηθεί η τουριστική κίνηση στη περιοχή. Έτσι όπως πάνε όμως τα πράγματα μάλλον θα περιμένουν για πολύ καιρό ακόμα επισκέπτες από την Βόρεια Μακεδονία και όχι μόνο…

Κυκλοφόρησαν πολλές ανακοινώσεις για την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιοχή. Έγιναν μάλιστα πάρα πολλές συναντήσεις με θεσμικούς φορείς και ανθρώπους του αγροτικού τομέα και το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι ποιό θα είναι το όφελος για την περιοχή από αυτήν την διήμερη επίσκεψη. Ειλικρινα, θα περιμένω με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα.

Μιας και αναφερθήκαμε στον πρωτογενή τομέα με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού, βλέπω το τελευταίο διάστημα ότι υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς νέους να επιστρέψουν στα χωριά τους και τα χωράφια τους. Για να γίνει όμως αυτό απαραίτητη είναι η υποστήριξη της πολιτείας. Δεν αρκούν μόνο οι επισκέψεις και οι συναντήσεις. Οι νέοι περιμένουν έμπρακτη υποστήριξη για να προγραμματίσουν τη νέα τους ζωή.

Άκουσα ότι τα μέτρα για τους χώρους εστίασης θα συνεχιστούν τουλάχιστον και τον Ιούνιο. Είναι γεγονός ότι πολλά μαγαζιά δεν μπορούν να τοποθετήσουν τραπέζια σε εξωτερικό χώρο γιατί δεν υπάρχει και όσα έχουν την άνεση της πλατείας και του πεζορομίου δυστυχώς ο καιρός μέχρι σήμερα δεν επιτρέπει να καθίσεις με άνεση έξω και να πιείς το κρασάκι σου. Για δε τους γάμους και τα πανηγύρια δεν μπορεί να άτομα να ξεπερνούν τα εκατό. Με αυτά τα έσοδα οι καταστηματάρχες δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα τους.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την εξέλιξη με τα κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας. Δεν θα έλεγα ότι είναι πολλά αλλά δεν είναι και λίγα για να εφησυχάζουμε. Και επειδή όπως είπε και ο Πρωθυπουργός μας οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια, άντε να δούμε ποιά θα είναι η εξέλιξη τους επόμενους μήνες.

Ο ΗΧΩβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.