Παραπολιτικά (27/9/2017)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ήταν η ημέρα μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και δύο φίλοι μου σχολίαζαν την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στο σημαντικό αυτό γεγονός της συμπρωτεύουσας. Ρώτησε ο ένας: «Άκουσες τον Κυριάκο στην έκθεση;». «Όχι», ήταν η απάντηση, «δεν άκουσα κανέναν, όπως θέλω να πιστεύω όλοι οι Έλληνες…». Το πόσο δίκιο είχε φάνηκε και από το γκάλοπ που έκανε η ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονία για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Μόνον το 6% (!!!) άκουσε τον κ. Τσίπρα και το 18% τον κ. Μητσοτάκη! Φαίνεται τελικά ότι τα μνημόνια που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις τα τελευταία οχτώ χρόνια δεν ξεχνιούνται εύκολα και, δικαιολογημένα, οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στους πολιτικούς. Στη συνέχεια της συζήτησης, ο έτερος φίλος, στην απάντησή του, είπε το εξής: «Όλοι όσοι παραβρέθηκαν στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ΗΤΑΝ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ!!! Δεν είδα ούτε έναν εργάτη, ούτε έναν συνταξιούχο!»

Όσο και να προσπαθώ να αποφύγω τα σχόλια για το θέμα της τηλεθέρμανσης, δεν γίνεται να μην επανέλθω, κάνοντας αναφορά στο έργο του αγωγού που συνδέει το εργοστάσιο με τη Φλώρινα. Έχω γράψει και παλαιότερα πως, καθημερινά, διασχίζω τον συγκεκριμένο δρόμο που οδηγεί στη Μελίτη. Από τις απουσίες των συνεργείων και στις δύο πλευρές, δυστυχώς φαίνεται, και δεν θα ήθελα να επαληθευθώ, ότι το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017.

Θυμηθείτε, για άλλη μια φορά, τι μας είχε δηλώσει ο υπεύθυνος του έργου το 2016: «Με τη βοήθεια του Θεού, θα ολοκληρώσουμε το έργο τον Απρίλιο του 2017!» Εάν, με τον ίδιο ρυθμό, προχωρήσουν οι εργασίες και στην πόλη της Φλώρινας, ούτε τα τρισέγγονά μας δεν θα προλάβουν την τηλεθέρμανση…

Πολύς λόγος γίνεται για τον κάθετο άξονα, που θα βγάλει τη Φλώρινα από την απομόνωση. Πληροφορούμαι ότι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. πρόκειται να προχωρήσει στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τμήματος Ξινό Νερό – Αμμοχώρι. Εγώ θα θυμηθώ πάντως ότι, πριν κάμποσα χρόνια, η πρόταση για τη σύνδεση της Φλώρινας με τον κάθετο άξονα τότε, ήταν αυτή που φαίνεται πως θα υλοποιηθεί κατά το επόμενο διάστημα. Σπαταλήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώπουλα για να κατασκευαστεί αυτό το, δήθεν, κομμάτι της καθέτου Φλώρινας – Κοζάνης, που παραβιάζει τη νομοθεσία τέμνοντας δύο φορές σε μικρή απόσταση το σιδηροδρομικό δίκτυο! Να ευχηθούμε, επιτέλους, να κατασκευαστεί το νέο κομμάτι, που θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της Π.Ε. Φλώρινας, γιατί θα χρησιμοποιηθεί και από τις γειτονικές χώρες.

Σύσκεψη στην Π.Ε. Φλώρινας
Σύσκεψη με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. στην Π.Ε. Φλώρινας για τον κάθετο άξονα Φλώρινα-Κοζάνη

Ακούω πολλά παράπονα από κατοίκους τοπικών κοινοτήτων, ότι και φέτος δεν τους έχουν δοθεί ακόμα τα καυσόξυλα. Όπως μου έλεγε φίλος μου από την Κάτω Υδρούσα, εάν μας τα δώσουν όπως πέρυσι, κατάχλωρα, θα παγώσουμε τον χειμώνα, γιατί αυτά δεν καίνει ούτε στους λέβητες, ούτε στις σόμπες. Εκτός του ότι καπνίζουν πολύ και μολύνουν το περιβάλλον. Εύχομαι, έστω και την ύστατη στιγμή, να το σκεφτούν σοβαρά οι υπεύθυνοι και να προχωρήσουν στη διανομή για να αισθανθούν έτσι πιο άνετα και οι ηλικιωμένοι στα χωριά μας.

Θα κλείσω με το νοσοκομείο της Φλώρινας, όπου ξαφνικά όλα ηρέμησαν και, απ’ ότι ακούω, η εξυπηρέτηση από τους γιατρούς φτάνει σε πολύ καλά επίπεδα! Προφανώς για να καλύψουν τα όποια λάθη έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν, που τους εξέθεσαν στους πολίτες της περιοχής.

Ο ηχωβόλος

Save

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *