Παραπολιτικά (28/12/2022)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πολλοί συμπολίτες μας εξέφραζαν διαμαρτυρία γιατί την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, ακούγοντας τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, δεν γινόταν καμία αναφορά στην Περιφερειακή Ενότητα ως τουριστικό προορισμό ενόψει των εορτών. Πράγματι ακούγαμε για πολλές περιοχές, μεταξύ αυτών και την Καστοριά, όχι όμως για τη Φλώρινα που στις 23 Δεκεμβρίου είχε τη σημαντική αναβίωση του εθίμου των Φωτιών. Μπορεί να μην έγινε αναφορά στην περιοχή μας, παρόλα αυτά και το βράδυ των Φωτιών και γενικότερα το εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων η Φλώρινα “βούλιαξε” Ειχα πολλά χρόνια να δω τόσους επισκέπτες, κυρίως νεολαία, που επέλεξαν για τις διακοπές τους την Π.Ε. Φλώρινας. Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, η πληρότητα στα καταλύμματα άγγιξε το 100%. Δυστυχώς βέβαια για τους επισκέπτες, δεν είχαμε το καλύτερο τουριστικό προϊόν που δεν είναι άλλο από το χιόνι. Όπως μου έλεγε ένας γέροντας από το Πισοδέρι: “Η Φλώρινα χωρίς χιόνι τα Χριστούγεννα, είναι φασολάδα χωρίς αλάτι”.


Θα πρέπει να συγχαρούμε τη Δημοτική Αρχή γιατί το φετινό εικοσαήμερο των γιορτών ήταν πλούσιο σε εκδηλώσεις κάθε είδους και έδωσε τη δυνατότητα στους Φλώρινιώτες αλλά και στους επισκέπτες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα μεγάλο κομμάτι από τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, κάποια από τα οποία έχουν τις ρίζες τους στα βάθη των αιώνων. Επίσης εκείνο που σχολιάστηκε θετικά από τους πολίτες ήταν ο Χριστουγεννιάττικος διάκοσμος.


Δεν μπορώ να μη σχολιάσω την καταπληκτική εκπομπή που διοργάνωσε και φέτος όπως κάθε χρόνο το ΡΑΔΙΟ ΛΕΧΟΒΟ. Αναφέρομαι στο δίωρο του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου με την απευθείας σύνδεση που είχε με ελληνικό σταθμό στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Είναι πολύ συγκινητικό να ακούς τους απόδημους, τις άγιες αυτές ημέρες να ανταλλάσσουν ευχές με τα δικά τους πρόσωπα στην περιοχή μας. Αρνητικό στην όλη εκπομπή για μένα, ήταν η παρέμβαση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη ο οποίος εκτός από τις ευχές που αντάλλαξε, έκανε μια αναφορά τέτοια που μου έπεσαν τα μαλλιά! Από το περασμένο Σάββατο ψάχνουν τα έργα των 200 εκ. ευρώ που υλοποιούνται στην Π.Ε. Φλώρινας. Μήπως κύριε βουλευτά σε αυτά τα έργα που αναφερθήκατε είναι και ο κάθετος άξονας, που δεν γνωρίζω πότε θα τον απολαύσουν οι Φλωρινιώτες; Μήπως είναι το αρδευτικό του φράγματος Τριανταφυλλιάς που δεν γνωρίζω πότε θα το απολαύσουν οι αγρότες; Μήπως είναι ο οδικός άξονας Φλώρινα-Πισοδέρι που όλα δείχνουν έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω; Μήπως είναι αυτά τα έργα που πρόκειται να γίνουν στις λίμνες του Αμυνταίου; Δηλαδή κύριε βουλευτά ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, όπως λέει και ο λαός. Πάντως όταν γυρίσουν οι Αυστραλοί απόδημοι πίσω στην πατρίδα τους σίγουρα θα ψάχνουν τα έργα των 200 εκ. ευρώ που υλοποιούνται στην Π.Ε. Φλώρινας.


Και κάτι τελευταίο που το έχω τονίσει και άλλες φορές στο παρελθόν, είναι το γεγονός ότι τις ημέρες των Χριστουγέννων παραμένουν κλειστά τα καταστήματα εστίασης στην πόλη της Φλώρινας με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες.

Ο ΗΧΩβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *