Παραπολιτικά (28/2/2018)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

«Γιατί η Φλώρινα να μην έχει φυσικό αέριο; Ενώ περνά από Αμύνταιο για Καστοριά να μην έρχεται στη Φλώρινα; Και φθηνό είναι και θα δώσει πολλές λύσεις τον χειμώνα στους Φλωρινιώτες. Δηλαδή και εδώ υπάρχουν κάποια συμφέροντα;», μας γράφει η φίλη μας η Κατερίνα η Φλωρινιώτη. Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο ως προς το τι ακριβώς θα γίνει με το φυσικό αέριο στη Δυτική Μακεδονία, αναφέρω συνοπτικά τα εξής: Με τις δύο εξόδους για το φυσικό αέριο από τον αγωγό TAP στη Δ. Μακεδονία μετά την τροποποίηση της διακρατικής συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν μετά από παρεμβάσεις της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας (η αρχική δεν προέβλεπε καν έξοδο για τη Δ. Μακεδονία) θα αποκτήσει σε πρώτη φάση δίκτυο η Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και ο οικισμός Μανιάκοι Καστοριάς από την έξοδο στην Ποριά Καστοριάς όπου θα δημιουργηθεί μονάδα αποσυμπίεσης. Στην άλλη έξοδο, στον Περδίκκα Πτολεμαΐδας, θα κατασκευαστεί μονάδα υψηλής συμπίεσης, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα πλήρωσης βυτίων που θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο στις υφιστάμενες μονάδες τηλεθέρμανσης Αμυνταίου αλλά και Φλώρινας (όταν το έργο της τηλεθέρμανσης ολοκληρωθεί εδώ) καθώς επίσης και στις τηλεθερμάνσεις Κοζάνης και Πτολεμαΐδας αλλά και στα Γρεβενά για την πλήρωση των δικτύων φυσικού αερίου που θα κατασκευαστούν εκεί. Συνεπώς όλη η Δ. Μακεδονία ουσιαστικά αποκτά πρόσβαση. Απλά όπου υπάρχει τηλεθέρμανση δεν υπάρχει προγραμματισμός για δημιουργία δικτύου φυσικού αερίου αλλά το φυσικό αέριο θα λειτουργεί ενισχυτικά. Υπάρχει προγραμματισμός και για περαιτέρω αξιοποίηση μελλοντικά. Για να γίνει όμως αυτό, Κατερίνα, θέλουμε και τοπικούς άρχοντες με όραμα.

Χιονισμένο πεζοδρόμιοΜπορεί να καθυστέρησε η βαρυχειμωνιά, αλλά μας θύμισε και πάλι τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη χιονόπτωση στην πόλη της Φλώρινας. Μεταφέρω την άποψη ενός γονέα φοιτήτριας στη Σχολή Καλών Τεχνών, από το Καρπενήσι, ο οποίος μου είπε τα εξής: «Στο Καρπενήσι, όταν χιονίζει, ο Δήμος σε χρόνο ρεκόρ καθαρίζει όλα τα πεζοδρόμια. Επειδή, λόγω της δουλειάς μου, γυρίζω σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, σε άλλες πόλεις όταν έχει χιόνι τα πεζοδρόμια είναι πάντα καθαρά. Μόνο στην πόλη της Φλώρινας αντικρίζω τέτοια εικόνα με τα πεζοδρόμια
γεμάτα χιόνι και πάγο.» Καλέ μας φίλε, έχεις απόλυτο δίκιο. Εξάλλου το αποδεικνύει και η εικόνα της φωτογραφίας…

Άκουσα συναδέλφους από την Κοζάνη να αναλύουν τις ενδεχόμενες υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Έγινε ειδική αναφορά μεταξύ των άλλων και στον δικό μας Μάκη Ιωσηφίδη, ο οποίος, σύμφωνα με τους συναδέλφους, παραβρίσκεται σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Η φωτογραφία είναι από την κομματική εκδήλωση της Ν.Δ. στην Εορδαία. Εμείς ευχόμαστε στον Μάκη καλή επιτυχία, εάν πράγματι στηριχτεί από τη Ν.Δ. ως υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Μάκης Ιωσηφίδης σε συγκεντρωση της ΝΔ

«Γιατί δεν ξεκινάει το έργο της τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα, αφού σε δυο μέρες μας έρχεται η άνοιξη…», μου επεσήμανε φίλος φλωρινιώτης. Άκουγα από τους ειδήμονες ότι την άνοιξη επανέρχονται για την αποπεράτωση του αγωγού σύνδεσης Φλώρινας – Μελίτης και μάλιστα θα ξεκινούσαν και μέσα στην πόλη από τα “Αρβανίτικα”. Δεν ξέρω, αλλά εάν η άνοιξη συνεχίσει με τις ίδιες άσχημες καιρικές συνθήκες, δύσκολα θα βγουν συνεργεία στα εργοτάξια μέσα στο χιονι…

Είχαμε γράψει και σε προηγούμενο φύλλο ότι, σιγά-σιγά, το πολιτικό θερμόμετρο, σε αντίθεση με το μετεωρολογικό, τις τελευταίες μέρες συνεχώς ανεβαίνει. Εκτός από την υποψηφιότητα του Γιάννη, του Στάθη και του Βασίλη, τελευταία ακούω ότι προετοιμάζεται πυρετωδώς και ο φαρμακοποιός μας. Βέβαια, δεν πιστεύω ότι μπορούν να στελεχωθούν πέντε συνδυασμοί (και με αυτόν του ΚΚΕ) σε έναν δήμο όπως η Φλώρινα. Θα πρέπει να είναι υποψήφιοι σε μικρές τοπικές κοινότητες όλοι οι κάτοικοι!

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *