Παραπολιτικά (28/3/2018)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Παραιτήθηκε ο κ. Γαργαλιάνος Σταμάτης από την θέση του Ταμία του ΕΣΔΕΠ (Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού- Ερευνητικού Προσωπικού) του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας. Όπως μας εξέθεσε ο ίδιος οι λόγοι είναι οι ακόλουθοι: α. Η κρίση στην Ελλάδα μεγαλώνει – τα οικονομικά αλλά και κοινωνικά βάρη, μας εξαθλιώνουν. β. Το γεγονός ότι το Ταμείο του Συλλόγου είναι σε τραγική κατάσταση (υπάρχουν πάμπολλα λάθη και παραλείψεις) και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. γ. Η αδράνεια του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ αλλά και της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια αντίστοιχη Ένωση) είναι απίστευτη. δ. Το Καταστατικό του ΕΣΔΕΠ δεν εφαρμόζεται σχεδόν ποτέ (ευθύνη έχουν όλα τα ΔΣ ως τώρα). Παραμένει μέλος του ΔΣ αλλά ταυτόχρονα δηλώνει ότι θα παραιτηθεί κι από αυτό αν όλα τα ανωτέρω συνεχιστούν. Ο ίδιος ετοιμάζει σειρά ενημερώσεων στο χώρο του Παιδαγωγικού με στόχο την βελτίωση της κατάστασης στον ΕΣΔΕΠ. Με εκπλήσσει το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά λάθη και παραλείψεις στο ταμείο του Συλλόγου. Αλήθεια, δεν μπορεί να βρει κανείς την άκρη;

Κυκλοφορεί στις Τοπικές Κοινότητες ότι πρόκειται να φορολογηθούν οι κάτοικοι για τη χρήση των νεκροταφείων. Η είδηση προκαλεί αναστάτωση γιατί αλοίμονο εάν, εν μέσω κρίσης, έχουμε καινούριους φόρους και μάλιστα σε οικόπεδα ιδιόκτητα που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοτική αρχή. Περιμένουμε διευκρινήσεις από τους αρμόδιους και αν χρειαστεί να βγει και σχετική ανακοίνωση για να μην πανικοβάλλονται οι κάτοικοι στις ακριτικές μας κοινότητες.

Πολλά παράπονα ακούστηκαν από γονείς για το κλείσιμο των σχολείων την περασμένη Παρασκευή 23 Μαρτίου, λόγω της κακοκαιρίας. Τη συγκεκριμένη μέρα, όπως μου είπαν από σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, στο σύνολο των σχολικών μονάδων ήταν προγραμματισμένες σχολικές γιορτές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και στις μεγαλύτερες τάξεις θα γινόταν προετοιμασία για την παρέλαση. Μπορεί αγαπητοί γονείς να έχετε δίκιο, αλλά δεν άκουσα καμία διαμαρτυρία από τους συλλόγους εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης. Καλά μου είπε ο φίλος μου ο Γιάννης: «Σιγά να μην σου έκαναν παράπονα!»

Εδώ και λίγες μέρες ακούω ότι δημιουργούνται εκ νέου πολλά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο της Φλώρινας. Δεν γνωρίζω αυτήν τη στιγμή τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά μαθαίνω πως έχει ξεσπάσει θύελλα διώξεων ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και υπαλλήλων. Δεν πρόκειται για πολιτικές διώξεις αλλά για ποινικές. Το ‘χει η μοίρα του μου φαίνεται αυτό το νοσοκομείο να μην ηρεμήσει ποτέ.

Δέχτηκα τηλεφώνημα από φίλο μου κτηνοτρόφο που μου ζήτησε να σχολιάσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι την περίοδο αυτή με την πώληση των αμνοεριφίων. Όπως μου είπε, οι τιμές είναι εξευτελιστικές. Μπορεί να έχει δίκιο, αλλά εγώ εδώ και πολλά χρόνια πιέζω προς κάθε κατεύθυνση τους φίλους κτηνοτρόφους να οργανωθούν και, μέσα από τις ομάδες τους, να διαπραγματεύονται τα προϊόντα τους καλύτερα για να μην πάνε κατά μόνας ώστε να τους εκμεταλλεύονται οι μεγαλοέμποροι.

Φόβος και τρόμος για τους γεωργούς ήταν το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή με βροχοπτώσεις και ισχυρές χιονοπτώσεις, κυρίως στις ορεινές περιοχές. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι δεν είχαμε ζημιές στα οπωροφόρα της περιοχής. Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει εάν τις επόμενες μέρες έχουμε πάχνη και χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *