Παραπολιτικά (28/8/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της χώρας μας. Διαβάζοντας τις βάσεις για τα τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, η σχολή με τον μεγαλύτερο γενικό εισαγωγής είναι το καινούργιο τμήμα Ψυχολογίας που ιδρύθηκε στη Φλώρινα. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι πρόκειται για ένα τμήμα που θα φέρει ποιοτικούς φοιτητές στην περιοχή μας και αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν οι τοπικοί μας άρχοντες, μη γίνει καμία στραβή και μας πάρουν το τμήμα όπως έγινε με το Βαλκανικών Σπουδών.

Αν σκεφτούμε ότι σε τμήμα μαθηματικών πέρασαν μαθητές με γενικό 9 και σε τμήμα φιλολογίας με γενικό 8,5, θεωρώ ότι και τα υπόλοιπα τμήματα της Φλώρινας έχουν σχετικά καλές βάσεις, αφού όλες ξεπερνούν το 12.

Μαζί με την πληθώρα των νέων φοιτητών έχουμε και καινούργιο πρύτανη με καινούργιους αντιπρυτάνεις. Αν κρίνω από τα πρόσωπα, όσοι εκλέχθηκαν ήταν υπέρ της διεύρυνσης του Πανεπιστημίου. Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα και ευελπιστούμε να ανεβάσουν σε υψηλά επίπεδα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα δύσκολα για τους νέους Τοπικούς μας Άρχοντες. Δεν ξέρω τι θα γίνει στις μεγάλες πόλεις με το νέο σύστημα εκλογής, θέλω να πιστεύω όμως ότι στους Δήμους της Φλώρινας θα υπάρξει εκείνη η συναίνεση που απαιτείται για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προς όφελος πάντα των Δημοτών.

Μου έλεγε ο φίλος μου ο Γιάννης: «Πώς είναι δυνατόν με τόσες λίμνες και τόσα φράγματα να κινδυνεύουμε από λειψυδρία;;;». Καλέ μου φίλε, έχεις δίκιο, αλλά ποτέ στο παρελθόν κανείς από τους τοπικούς μας άρχοντες δεν φρόντισε να αξιοποιήσει όλα αυτά τα προνόμια που έχει η περιοχή μας, με τις τεράστιες ποσότητες νερού στα φράγματα και τις λίμνες. Πάντως, μέχρι να λύσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας, καλό θα είναι να υπακούμε στις υποδείξεις της ΔΕΥΑΦ.

Θα επανέλθω στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τα σκυλιά, με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στον κύκλο στην είσοδο της πόλης στη Φλώρινα. Ένα από τα δύο σκυλιά που κυκλοφορούν στην περιοχή είναι πολύ επιθετικό και καλό είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που θα αναλάβει από 1η Σεπτεμβρίου να φροντίσει άμεσα για την επίλυση του προβλήματος.

Η λήξη των εκδηλώσεων των Πρεσπών σημαίνει και την έναρξη του χειμώνα στη Φλώρινα. Θα συμφωνήσω, φίλε μου Κώστα, με την επισήμανση ότι η φετινή καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε αργά και μάλλον θα τελειώσει αργά.

Σχετικά με τα Πρέσπεια: ναι, ήταν πολύ πετυχημένες οι φετινές εκδηλώσεις και πάρα πολύ ποιοτικές! Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές που παρά τις λιγοστές οικονομικές επιχορηγήσεις τα κατάφεραν περίφημα.

Ο ηχωβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.